Görhe recept

A Görhe hozzávalói:
2 joghurtos kupa buzaliszt,
2 jogh.kupa finom kukoricaliszt
2 jogh.kupa kristálycukor
2 jogh.kupa tej,
1,5 jogh.kupa étolaj,
2 tojás sárgája,
1 zacskó sütőpor


A Görhe elkészítési módja:
Fentieket fakanállal összekeverni, a 2 tojás fehérjét kemény habbá verni, és óvatosan a sárga masszához vegyíteni. Olajozott, lisztezett tepsibe önteni, kb.25-30 percig 180 fokon ,tűpróbáig sütni. Ha kihült, tesiben kockára vágjuk , tányérra téve bőven megporcukrozzuk. Gyorsan elkészíthető finom sütemény.

Még finomabb, ha egy egész citrom levét, és kevés citromhéját is adunk hozzá.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A görhe elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook