Gondosóra (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Gondosóra (Jó tudni!)

1 2 3
ma 21:57
Most látom, hogy van ilyen fórum. Olvastam, hogy új csalás típus van. Felhívják az idős embert, hogy felkeresik személyesen. Ellenőrzik, hogy a gondosóra jól működik e. Nos ilyen szolgáltatás nincs. Nem szabad bedőlni ennek. Nagyon gonosz ember az, aki kiszolgáltatott embereket képes becsapni. 😡
62. Kaliforniai tornádó (válaszként erre: 59. - Channa*)
ma 20:31
A rendőrök szinte mindig ilyenek. Azért mert ő a törvény, más embert nem is kell emberként kezelni. Ez elkeserítő. Jól tetted hogy beszóltál neki.
A süvöm mától már igényelheti.
60. liliom10 (válaszként erre: 58. - 55Judit)
ma 19:41
Amikor megkaptam az órát, aznap megnyomtam a gombot. Felvették, mondtam, hogy csak próba. Beszéltünk pár mondatot, és mondta a diszpécseres, hogy nyugodtan telefonáljak, ha kérdésem van. Kedves volt, nem lerázós.
ma 19:23

Még lakásban laktunk, amikor egy szomszéd néninket több napig nem láttunk.

Az egyik szomszéd, kopogott nála, dörömbölt, benyitott, de semmi életjel nem volt.

Felhívtam a 112-t, mondták, hogy küldenek mentőt, tűzoltót és rendőrt.

Így is volt. A tűzoltók érkeztek meg elsőnek. Bedörömböltek. Mivel nem volt válasz, benyitottak és nyitva volt az ajtó és ott kuporgott a néni az ajtó mögött a sötétben.

Szerintem hallotta, hogy valami történik és kinyitotta az ajtót.

Engem a rendőrök főnöke, jól leszúrt, hogy sokkal fontosabb dolguk is van, minthogy az én hívásomra ugráljanak. Én meg mondtam, neki, hogy soha többet, nem fogok senkinek segítséget kérni, ha ilyen bunkók.

58. 55Judit (válaszként erre: 55. - Tamáspapa)
ma 19:17
Hogy hívtad fel? megnyomtad a gombot? Türelmesen tájékoztatnak? Nem lerázós stílus?
57. 55Judit (válaszként erre: 55. - Tamáspapa)
ma 19:16
Ha be vagy zárkózva, rád törik az ajtót? Gondolom igen.
56. 55Judit (válaszként erre: 54. - Tamáspapa)
ma 19:14

Ha megnyomod és nem kommunikálsz, akkor a mentőt és a tűzoltót küldik. ma azt láttam, rendőrt is küldtek. Ha el tudod mondani hogy pl. a lakásban elestél, ajtó zárva. A mentős nem tud bemenni, ilyenkor a kontaktot keresik, hogy engedje be őket. Ha csak nem jó messze van, vagy fogalmam sincs hogy működik.

Fiam az év több mint felében 3-4 ezer km-rel arrébb van. Szomszéd mondta adjam meg őt kontaktnak, de hát ő is mindig dolgozik, kellemetlen lenne nekem ha őt ugráltatnák. nem tudom hogy oldjam meg.

55. Tamáspapa (válaszként erre: 54. - Tamáspapa)
ma 19:13
Na, közben felhívtam a diszpécser szolgálatot és elmondták. Ha nem szólal meg a felhasználó, akkor megszakítják a hívást és ök hívják fel az én órámat, egy percig próbálják. Ha nem veszem fel, hívják a telefonomat, egy percig. Ha azt sem veszem fel, hívják a kontakt személy(eket)t, ha azokat sem érik el, hívják a mentőket, akik a GPS koordináták alapján megkeresnek. Ha még élek, akkor teszik a dolgukat.
54. Tamáspapa (válaszként erre: 53. - Liliom10)
ma 19:05
Igen, ez megvan, csak a szitu, amit leírtam, azt nem tudom. Hiába van megadva más személy, engem ér baj, hiába hívják a kontakt személyeket, lehet, azt sem tudják, én hol vagyok, mi van velem. Tehát marad az eredeti kérdés: mi történik velem, illetve ha a GPS alapján látják az óra helyzetét, elvileg engem kéne, hogy megtaláljanak, nem a kontakt személyeket kéne hajkurászniuk. Na ekkor mi a protokoll, ez a kérdés.
53. liliom10 (válaszként erre: 50. - Tamáspapa)
ma 18:27
Meg kell adni egy személy nevét, telefonszámát, mikor megrendelted. Ha megnyomod a gombot, őt értesítik. Ha meghozzák a gondosórát, utána még 3 fő nevét, számát meg lehet adni.
52. liliom10 (válaszként erre: 49. - 55Judit)
ma 18:23

Ahogy írta Tamáspapa, 3-4 napot kibír. Éjszaka csak mellettem van az éjjeliszekrényen, nappal viszont mindig a nyakamba akasztom a lakásban is.

Nincs mit vesztened, ingyen küldik.

51. Tamáspapa (válaszként erre: 49. - 55Judit)
ma 18:11
Nem, kb 3-4 napot bír ki a mienk. Ha lemerülöben van, megszólal, hogy tedd fel töltöre...
ma 18:08
Sziasztok. December óta van gondosoránk, rendben is van. Mi történik akkor, ha még van erőm megnyomni a hívás gombot, de utána elájulok és nem tudom elmondani, mi a baj. A GPS koordináta alapján ilyenkor kiküldik a mentőt, vagy... :( ?
49. 55Judit (válaszként erre: 48. - Liliom10)
ma 18:03
Lehet hogy én is kérek majd. Minden nap tölteni kell? Éjszakára rakod fel?
48. liliom10 (válaszként erre: 46. - 55Judit)
ma 17:49
Nem hülyeség, már nekem is van. Több olyan eset volt a rokonságban, hogy hiába volt mobiltelefon, vagy töltőn volt, vagy máshol, nem az illetőnêl, és elesett, nem tudott felállni. Volt akinek el is tört a lába, volt, aki a kertben esett el, és nem voltak otthon a szomszédok.Stb. Nekem biztonságot ad.
ma 15:03
Jó dolog az. Az anyukámnak is van. Biztonságot nyújt.
ma 15:00

Lehet nem is hülyeség a gondosóra.

Az utcámban most másodszor fordult elő, hogy kivonult szirénázva a rohammentő, tűzoltó, a mostani esetnél a rendőr autó is. Kész felvonulás.

Elsőnél elesett a mama a szobában és nem tudott felállni. A diszpécser küldte a segítséget. Biztonság kedvéért kórházba vitték megfigyelésre mert beütötte a fejét, de nem volt baja.

A mostani esetről még csak annyit tudok hogy egy mamát nem érte el a lánya egész nap telefonon, és ő kért segítséget a gondosóra diszpécserénél. Látom a ház előtt áll a mentő, tűzoltó, a rendőr most ment el.

45. apeeng
2024. ápr. 3. 23:25
Megkaptam...hát nem ilyen lovat akartam...
44. Nem Szendi (válaszként erre: 10. - Bnedora)
2024. febr. 13. 18:33
👀? Már gyártom is az összeesküvés elméletemet...
43. Amaunet (válaszként erre: 40. - Regin_a)
2024. febr. 12. 16:07

108 milliárd vissza nem térítendő EU pénz.

1,5 millió darab kis kütyü, amit a kinaiak legyártanak 2000Ft-ért = 3 milliárd.

A technológiát nem kell feltalálni, max. 2-3 licencet megvásárolni. Nagyvonalú vagyok, legyen ~ 2 milliárd.

50 operátor bruttó éves fizetése ~ 300 millió

És mindez azért, hogy majd felhívják nekem a 112-t, hogy küldjenek mentőt?

Nézzél céginformációt, olvasd el a vezető tisztségviselők önéletrajzát. Miből lesz a cserebogár, ugye?

Ebben az országban nincs semmi ingyen, mert biztos vagyok benne, hogy a költségvetésből (is) különítenek majd el pénzeket, hogy támogassák ennek a "projektnek" a fenntartását. Az adónkból, éveken át. Kiapadhatatlan bevételi forrás.

42. ,zumba (válaszként erre: 24. - Amaunet)
2024. febr. 12. 15:23
Fogékonyság. Ez a kulcs. Én sem vagyok fogékony, nem is lehet minden ember mindenre az. Pl: jogosítványt sem tud minden ember szerezni.(nekem van)
41. 5d8fd6c5cb (válaszként erre: 39. - Regin_a)
2024. febr. 12. 15:13

Bezony....

Nem sokan tudják...-DD

40. Regin_a (válaszként erre: 12. - Amaunet)
2024. febr. 12. 15:09

Ez egy nagy nemzeti lenyulás."

Tehát ha valamit ingyen szolgáltat az állam a polgárainak az lenyúlás? Ha nem 4iG akkor más kezelné a rendszert, pl Zuckerberg

Eredetileg fizetős volt, havi 3ezer valamennyiért

39. Regin_a (válaszként erre: 36. - 5d8fd6c5cb)
2024. febr. 12. 14:58
Ott mesél La Fontain.
38. ,zumba (válaszként erre: 1. - Boldogabban)
2024. febr. 12. 14:50
Nem.
37. l.luiselotte (válaszként erre: 30. - Channa*)
2024. febr. 12. 12:37

elirtam, gondosat.

( van okosórám, szeretem )

2024. febr. 12. 12:32
Ha megélem, hogy nem tudok már magamról gondoskodni, én biztos, hogy a Père-Lachaise temetőbe megyek.
35. simple
2024. febr. 12. 12:22
Ha megélem, hogy nem tudok már magamról gondoskodni, biztos, hogy otthonba megyek. Nem is értem miért ágálnak ellene ilyen sokan. Kényelmes, mindent megcsinálnak az ember helyett, és 24 órás felügyelet, orvosi ellátás van. És nem kell attól tartani, hogy elesik az ember és ott hal meg, mert nem találja meg senki.
34. 5d8fd6c5cb (válaszként erre: 12. - Amaunet)
2024. febr. 12. 12:21

Így tényszerűen leírva nagyon elgondolkoztató.

És létezik lenyúlás ügyi miniszter...-)))

1 2 3

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook