Igaz, trükköztem: délben adtam a gyümit, ráadásul a kedvencét, az alma-őszibarackosat. De legalább megevett egy normális adagot, csak 1 kiskanállal hagyott:)
Próbáltam, de akkor jóllakik a tejjel és azért nem eszik. Ha meg elveszem tőle a cicit, mielőtt jóllakna, bömböl, és sírva meg hiába rakom a szájába a kanalas ételt. De már egészen jól ment, egy szoptatást ki is tudtam váltani, nem értem, egyik napról a másikra mi lett.
Ha előtte napjában többször evett, majd hirtelen nem eszik, annak valami oka van. 7,5 hónaposan már az anyatej kevés. Ha továbbra sem hajlandó enni, szerintem mutasd meg a gyerekorvosnak.
Mindenképpen erőltetni akarod a hozzátáplálást? Nem lehetne,hogy először tejet kapjon mindig,és csak utánna adnál neki kanalast? Csak hogy szokja,hogy barátkozzon vele! Lehet,hogy lassab tempót igényel a csöppség.:)
Kislányom most 7,5 hónapos. 6 hós koráig csak szopott, akkor kezdtük a hozzátáplálást. Nagyon nehezen ment, először nem akart elfogadni semmilyen ételt, mindentől öklendezett, kitologatta a kanalat a szájából. Mostanra eljutottunk addig, hogy a gyümölcsöket eszi, a zöldségeket csak gyümivel keverve. Uzsonnára már nem szoptatom, ebédre még csak fél adagot eszik.
Tegnaptól viszont nem bírom normálisan megetetni: nem akarja kinyitni a száját, ha sikerül 1-1 falatot becsempésznem, a nyelvével ellendolgozik, tolja ki a kanalat, függetlenül attól, hogy mi van rajta. Először azt hittem, csak az új íz nem tetszett tegnap délben, de délután a megszokott gyümölccsel is ugyanezt csinálta. Volt már valaki hasonló helyzetben? Ha igen, mivel sikerült rávenni a babát, hogy újra kinyissa a száját?