Gombával, tojással töltött burgonya recept
45 perc
A Gombával, tojással töltött burgonya hozzávalói:
8 db közepes burgonya
kis doboz gomba
1 db vöröshagyma
kevés olaj
1 cs.friss petrezselyemzöld
só
bors
2 dl tejszín
1 főtt tojás
reszelt sajt
A Gombával, tojással töltött burgonya elkészítési módja:
A megmosott burgonyát héjában félig megfőzöm. Megtisztitom,félbevágom és kivágom a belsejét.Olajon megdinsztelem az apróravágott hagymát,beleteszem az apróravágott petrezselyemzöldet,az apróravágott gombát.Sózom,borsozom.Belekerül a kivájt összetört burgonya, 1 dl tejföl és kb.8 percig párolom.Jénaiba lerakom a burgonyát kicsi olajat alá-lehet tepsibe is- Belerakom a kupackákat kávéskanállal, leöntöm a maradék tejszínnel, megszórom reszeltsajttal,kb.20 percig sütöm közepes lángon.
Megspóroltam a darálthúst,jöhet a böjtidején is.
Szerintem kiadós és mellé savanyuságnak zöldparadicsomot adtam, amit a kertből tettem el télire,hogy mindent felhasználjunk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: csocsoszán2, 2010. febr. 21. 09:18
A gombával, tojással töltött burgonya elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.