Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Gombával, tojással töltött burgonya recept

Gombával, tojással töltött burgonya recept

Elkészítési idő 45 perc

A Gombával, tojással töltött burgonya hozzávalói:
8 db közepes burgonya
kis doboz gomba
1 db vöröshagyma
kevés olaj
1 cs.friss petrezselyemzöld

bors
2 dl tejszín
1 főtt tojás
reszelt sajt


A Gombával, tojással töltött burgonya elkészítési módja:
A megmosott burgonyát héjában félig megfőzöm. Megtisztitom,félbevágom és kivágom a belsejét.Olajon megdinsztelem az apróravágott hagymát,beleteszem az apróravágott petrezselyemzöldet,az apróravágott gombát.Sózom,borsozom.Belekerül a kivájt összetört burgonya, 1 dl tejföl és kb.8 percig párolom.Jénaiba lerakom a burgonyát kicsi olajat alá-lehet tepsibe is- Belerakom a kupackákat kávéskanállal, leöntöm a maradék tejszínnel, megszórom reszeltsajttal,kb.20 percig sütöm közepes lángon.

Megspóroltam a darálthúst,jöhet a böjtidején is.
Szerintem kiadós és mellé savanyuságnak zöldparadicsomot adtam, amit a kertből tettem el télire,hogy mindent felhasználjunk.


Kategória: Egytálételek receptjei


A gombával, tojással töltött burgonya elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook