Gombásalagút recept
A Gombásalagút hozzávalói:70 dkg sertés comb
50 dkg gomba
2-3 fej vöröshagyma
70 dkg krumpli
1 dl tej
8 dkg vaj
só bors
grill-füszer
olaj
A Gombásalagút elkészítési módja:
A húst szeletekre vágjuk,kissé kiklopfoljuk, jól bepácoljuk,és másnap elősütjük serpenyőben. A gombát ledaráljuk,a hagymát apróra vágva megdinszteljük, és a gombát rátesszük, sózzuk borsozzuk, (addig pároljuk mig a leve elpárolódik.) A hús szeleteket szorosan kizsirozott tepsibe rakjuk, a gombapépet rásimitjuk. Közben a krumplit puhára főzzük, és pürét készitünk belőle vajjal és tejjel. De ne legyen túl híg. Villával csíkokat húzunk, és lassú tüznél 45-50 percig szép pirosra sütjük. Ha langyosra hült kockára vágjuk, és savanyusággal tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: gevi1931, 2012. dec. 13. 21:34
A gombásalagút elkészítési módja és hozzávalói.