Gombás-tejszínes csirkeragu recept
45 perc
Szénhidrátszegény
A Gombás-tejszínes csirkeragu hozzávalói:
kb. 1 kg csirkemellfilé
35 dkg gomba
kb. 3 dl tej
3 dl tejszín
olívaolaj
bors
1-2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
só
Sűrítés:
kb. 2 dl tej
2-3 ek liszt
A Gombás-tejszínes csirkeragu elkészítési módja:
A csirkemellett felkockázzuk, majd olívaolajat hevítünk, beledobjuk a húst és fehéredésig pároljuk, felöntjük a tejszínnel, majd annyi tejjel, hogy ujjnyira ellepje, sózzuk, borsozzuk és belenyomjuk a fokhagymát, majd alacsony lángon főzzük. Másik lábasban olajon megpároljuk a megtisztított, kockázott gombát, majd ha elfőtte a levét, akkor hozzáadunk 1 csokor aprított petrezselymet, és lehúzzuk a tűzről. Mikor a hús már készre főtt, akkor beleöntjük a gombát. A sűrítéshez a tejben elkeverjük a lisztet és a húshoz öntjük, folymatosan keverjük, hogy csomómentesen sűrűsödjön be, majd lehúzzuk a tűzről. Rizzsel vagy salátával tálaljuk.
Ideális fehérjenapra a 90 naposba!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Shephard, 2013. jan. 24. 23:39
A gombás-tejszínes csirkeragu elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.