Gombás fertözés után rendszertelen menstruáció?... (tudásbázis)
Lehet, buta kérdés, de mégis felteszem, mert eddig sehol (könyvekben, interneten,...) nem találtam választ a következöre:
Egyik havi ciklus alkalmával az egyik petefészekben, a következö ciklusban pedig a másikban érik a pete? Így felváltva; vagy ennek a valósághoz semmi köze?
Válaszaitokat nagyon köszönöm!
Azt már ottlétemkor szinte bizonyosra vettem, hogy másik orvoshoz fogok menni legközelebb. (Azért választottam öt, mert a környéken -tudomásom szerint- ö az egyetlen nö nemü nögyógyász. Férfihoz, több negatív tapasztalat miatt, önkét legalábbis, nem fogok menni. Na mindegy - ha a föld alól is, de kerítek egy megfelelelö doktornöt!)
Nem vagyok orvos, de januárban volt egy kismedence gyulladásom és a tüneteid alapján biztos, hogy Neked is van valamilyen gyulladásod.
A legjobb javaslatom, hogy menj másik orvoshoz. A háziorvosoddal is megbeszélheted ezt, gyulladásra ő is tud gyógyszert felírni.
A menzid a gyulladástól is késhet, de a gyógyszerek is megzavarhatták egy picit, bár én a mostani tünetekben látom a késés okát.
2011. szeptemberében hüvelyi gombás fertözéssel kezeltek. Kérdéses, hogy megfelelöen-e? Merthogy kigyógyultam ugyan, de a menstruációm azóta rendszertelen. A fertözést megelözöen szinte mindig, "óramü pontossággal" a 29. napon jött meg a menstruációm; azóta viszont mindig hamarabb: a 26., 27., vagy 28. napon. :-(
A fertözés szövödményeként nyilván petefészek gyulladást is kaptam. Azért csak nyilván, mert az orvos többszöri panaszomra & kérésemre, hogy éles szúrásokat, görcsöket érzek a hasam legalján, baloldalt, mindössze felületesen megnyomogatott & vállvonogatva feltételezte, hogy gyulladás lépett fel. Nem mellékesen ugyanaz a hely még ma, több, mint fél év elteltével(!) is fáj, csak az akkorihoz képest sokkalta gyengébben.
Szóval mi történhett "odalent"?
Volt-e valakinek hasonló tapasztalata?
A válaszokat elöre is köszönöm!
További ajánlott fórumok:
- E-vitamin a rendszertelen menstruációra?
- A rendszertelen menstruáció okozhat problémát a gyermekvállaláskor?
- Mitől volt ilyen rendszertelen a menstruációm?
- Ha fogamzásgátlót szed valaki, mégis mitől lehet, hogy rendszertelen a menstruációja?
- A rendszertelen menstruációs ciklus, és a szex?
- Cickafarkfű tea rendszertelen menstruáció esetén használ?