Gesztenyés-parajos tésztás egytál recept
A Gesztenyés-parajos tésztás egytál hozzávalói:25 dkg egész gesztenye
25 dkg parajlevél
25 dkg szarvacska száraztészta
3 gerezd fokhagyma
másfél dl tejszín
füstölt sajt
kevés cukor
kevés olaj
kevés fehérbor
fehérbors
szerecsendió
oregánó
majoránna
pirospaprika
A Gesztenyés-parajos tésztás egytál elkészítési módja:
A serpenyőben két kanál cukrot olajon olvassz meg, forgasd bele a tört fokhagymát és az egész gesztenyéket. Pici vízzel vagy borral engedd fel, gazdagon fűszerezd meg, és tedd bele a parajleveleket csíkozottan. Picit forgasd meg, engedd fel a tejszínnel, és fordítsd bele a száraztésztát. Fedő alatt időnként kevergetve főzd, amíg a tészta el nem készül. Ha a leve lefőtt, illetve a gesztenye és a tészta is puha, akkor reszeld rá a sajtot, és forrón tálald.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. febr. 13. 19:12
A gesztenyés-parajos tésztás egytál elkészítési módja és hozzávalói.