Gerincsérv mütét nélküli gyógyitása...Milyen lehetőségek vannak? (tudásbázis)
Szia Mazsola58!
Ide kapcsolodó kérdesem az lenne: Anyukámat 6 hete műtötték gerincsérvvel ágyéki, 7 hónapja nagyon nagy fájdalmakkal él, a műtét őta is nagyok a fájdalmai. Fenék, derék, láb, zsibbadás is van. Mondjuk már nem szed fájdalomcsillapítót!
Sokat sétál, gyógytornázik, stb. A fájdalomcsillapítók teljesen kikészítették a gyomrát, emésztőrendszerét, volt Morfin is köztük. Nem szeretne újabb műtétet húzódozik az orvoshoz való látogatástól! Esetleg hallottál valakitől ilyen problémáról, hogyan lehetne továbbmenni? Mi okozhat ilyen jellegű panaszokat?
Köszönöm: Foltci
Ha nem veszik eszre a gerincservet milyen problemak merulhetnek fel?
Segítségetek kérem:
Egy éve fáj a derekam, csípőm,a fenekem és már a lábam is. A talpamban is szurkál, időnként zsibbadásokta érzek.
MRT szerint van egy L5/S1 sérv, mely érinti az S1 gyököt és a durát.
A fájdalmaim egyre elviselhetetlenebb. Az orvosok szerint azonban nem a sérv a gond, mivel a lábam is fel tudom emelni magasba (negatív Lasegue), meg le is tudok hajolni előre. Az érintett oldalon a hasam alja is fáj, de csak mozgásra, tehát nem valószínű, hogy belgyógyászati gond lenne.
Szerintetek akkor mi a bajom? Van sérvem, vagy nincs? Végül is nem fájhat az, ami ideggyököt nyom?
Nagyon kérem, adjatok tanácsot. köszönöm. Aich
Mc Canzie központ csak pesten van?
Járt valaki a Mc Canzie központba?
Javasoltak valakinek szobabiciklizést gerincsérvnél?
Sziasztok!
Ma reggel enyhén nehezen tudtam felkelni...fáj mindenem a hó miatt..mert hát esik!
Te hogy vagy?
Hokifli!Szakember csinálja nekem a kezeléseket,kellő odafigyeléssel,csak szerintem ott is van egy határ meddig használ!?
Sajnos a fiziónak csak akkor van értelme, ha kellő odafigyeléssel és szakértelemmel végzik. A futószalag-szerű fiziózás a mindenféle sztk-rendelőkben valóban semmit nem ér :(
Szia! Hát ami azt illeti nem vagyok a helyzet magaslatán...Reggelre begyulladt a csuklóm,még a mokkáskanál is "nehéz".Most be van pátyolgatva rozmaringos krémmel meg fáslival.Kap 2-3 órát,hogy rendbe jöjjön,utána munka
Szép napot!
Előkerült a nyakláncom is:(az is mágneses....
Mazsola 58 Te hogy vagy?
Hokifli!Én kaptam fiziot nem keveset,januártól megint megyek,de semmit nem ér:(
Visszajöttem,akkor majd figyelgetlek,hogy mi van Veled.
Szép napot Neked és örülök,hogy taliztunk!:)
Most el kell mennem,majd jövök kicsit később.
Apunak volt gerincsérve, neki akupunktúrával hozták helyre kb 10 éve, azóta tünetmentes.
Az egyik olaj fájdalomcsillapító,a másik gyulladáscsökkentő hatású.Izületi gyulladásra,húzódásra,izomfájdalomra is használ.Ha vizes bőrre viszed fel,akkor hamarabb beszívódik.
A rozmaringos krémet már mondta más is!Mondjuk még nem próbáltam!Eldöntöttem októberben,hogy mindent kipróbálok amivel megelőzhetem vagy késleltethetem a műtétet!Ugy látszik vannak még módszerek amiket nem ismerek!
Nyár csináltam meg egy 8o db-os kúrát a reumatológián és egy hátsófali szívinfarktus lett a vége.Nem állítom,hogy attól, de nem is vagyok benne biztos,hogy nem attól.Totál patthelyzet,semmit nem használt, szerintem csak ártott.
A cataflant nem bírom,a frontint szedem évek óta az jól bevált.Én rozmaringos kenőcsöt használok,Az orvos írja fel,gyógyszertárban keverik ki.Nincs benne semmi vegyi anyag csak rozmaringolaj+mentaolaj egy vizes alapú krémben. A többi kenceficétől tele leszek kiütéssel
Értem!
Nekem sokszor csak ülve jó aludni,már ha lehet alvásnak nevezni!?
Egyelőre cataflam,frontin,flector,és öv.Ezeket használom.És a kezelések amikre járok!Kérdés meddig tudom elhúznia dolgokat!?
Az a morfium előtti,lórugás erősségű gyógyszer.A végén már csak azzal tudtam aludni.A legtöbb gyógyszerre allergiás lettem,így csak ez maradt.
Az utolsó mondat nekem kinai....."10 nap alatt tudtam letenni a 100-as Tramadolt"ez mit jelent?
Nekem is szabadnapos a cselédlány....A jógánál az alapgyakorlatok közül válogasd ki azokat,amiket az ágyban fekve is tudsz csinálni.Kb.10 nap alatt tudtam letenni a 100-as Tramadolt
Lehet ki kéne próbálnom!Keresek valami lehetőséget erre felé.Fájdalom csillapítót én szedek,persze nem mindig,csak ha nagyon muszáj!Próbálok vigyázni,de sajnos nincs bejárónőm és bébiszitterem:)
Én jógázom,először,amikor kinyitom a csipámat az ágyban kb.2o percet.Lazítás,izombemelegítés.Már 6 éve nem vettem be fájdalomcsillapítót annyira karbantart.Ha túlhajtom magam és feszül az izmom akkor napközben is 10-15 perc.Este meg 20-30 perc.
Atletizáltem!
Izomlazitót én is szedek,meg krémezek,meg derékövezek!Igy ez a koktél segit túlélni minden napot!
A doki mondta,hogy mivel iszonyú erős az izomzatom a sport miatt,így ha begörcsöl akkor elszoríthatja az ereket.A doki hálistennek sportolókkal is foglalkozott ill.foglalkozik így gondolt erre a lehetőségre is. Megbeszéltük,hogy izomlazító+jóga.Azóta nem jött elő hasonló,csak oda kell figyelnem amikor kezd görcsölni a nyakam.
Én Miskolcra járok dr.Demeter Bélához,előtte is le a kalappal!Nagyon elégedett vagyok vele,ő is mindig őszinte és vele is lehet beszélni mindenről!
Nyaki sérv ilyen tüneteket okoz?ne ijesztgess!
Veszprémben műtött Dr. Bartos László Főorvos. Mint emberileg,mint szakmailag jó.Lehet vele őszintén beszélni,normálisan viselkedik.Ő telibe megmondja,hogy minek milyen következménye van és megbeszéljük,hogy mi legyen,Némelyik átbeszél a fejem felett és le...,ha kérdezni merek.Ő kezelt az agyinfarktussal meg a szemidegbénulással is.Majdnem teljesen rendbe hozott.Ezt a nyaki sérvek okozták az izomgörccsel.Egy kis oxigénhiányos állapot és kész.
További ajánlott fórumok: