Gerincsérv (beszélgetés)
Nem olvastam végig, ne haragudjatok ! Műtötték a gerincem kétoldali sérvvel, szinte professzor vagyok a témában sajnos!
Egy dolgot szeretnék mindenki lelkére kötni:
- NE ENGEDJETEK steroid készítményt beadni magatoknak!!!!!
Ugyanis előszeretettel adják infúzióban is, mert állítólag hatásos. Akinél komoly a baj, annál úgysem használ, csak megborul a vízháztartás, vérnyomás, a cukor. Ja és egy év alatt hízlal 25 kg-t, ami szintén nem jó a beteg gerincnek.
Lehet, te meg azt kérdezted, mennyi idő után mjult el?már első nap jól voltam, de másodikon már szaladtam.
Egy évig semmi bajom nem volt El se akartam hinni.
Látod?:) SOSem szabad feladni.
Amit igazán akarunk meglesz.
Megértelek, mivel tudom milyen a földön csúszva wcre menni stb.
Szerencsére nálam már évek óta a múlt:-)))
Majdnem ez történt velem is szóról szóra. A Ketazon hatott ideiglenesen a legjobban. Sajna a gyomromra is.
Viszont már az első vizaknai fürdéseim óta megszüntek a tüneteim: -))
Nekem tavaly több mint fél év volt míg egyfolytában fájt. A gyógyszerekkel vigyázz mennyit szedsz be mert nekem a háziorvos próbálkozott először több mint 1 hónapig szedtem mikor a gyomrom égni kezdett és fájt is nagyon ekkor jutottam be reumatológushoz aki közölte, h hagyjam abba mert gyomorfekélyem lehet...
Aztán ő is próbálkozott mindenféle kezeléssel annyit értem el vele, h már majdnem egyenesen tudtam állni.
Magán reumatológushoz kerültem ő az injekciót részesítette előnybe. CT csinált csak mert ugye az olcsóbb, de állítólag csak az MRI mutatja ki a sérvet. (rengeteg pénzembe került...)
Ettől elkezdtem javulni, de mire az utolsót vettem volna fel akkor ugyanúgy visszaállt a kérdőjel a gerincembe a fájdalomról nem is beszélve. (kidobtam az ablakon)
Ekkor találkoztam masszőrrel, nem hagyományos módon masszíroz hanem helyrerakja a csontokat végigropogtatja a testem. Ezzel kihúztam pár hónapig, de most már ott tartok, h havonta kell járnom és félek, h többet ártok most már vele.
Bocs, h ilyen hosszúra sikerült
Szia. Kedves!
Örvendek, hogy javult állapotod. Diszkopátia, porckorongsérv.Azt a MRI nem gyógyítja, csak kimutatja.amit most is tudsz.
Azt javasolnám, nagyon óvatosan használd a gerinced.Gyengéd masszázs, torna.Mihelyst jó lesz az idő,irány Vizakna! A fekete szinű tömény sóstó és iszapja segít helyrejönni. A becsípődött gerincvelőideg helyre húzódásában.Én is alig várom.Még keresek útitársakat a kocsiba. Több minden bajra jók az ottani tavak. Szerintem kész csoda. :-))
Szia.Ugye te is így tudod?'
bizony, nekem minden ősszel, tavasszal menetrendszerint előjött a fájdalom, meg amikor kedve úgy hozta. A reumán Kövesden már leltári számom volt. Aztán a gyógyviz megszabadulást hozott. Már csak a felvételek igazoljak mekkora baj volt. Pedig volt olyan is,h.a wcre se tudtam leülni,
Sziasztok..
Nekem 1-2 hét pihi után sajna nem múlt el a fájdalom...Nem akarlak elkeseríteni, de több mint 2 hónapig voltam pihiben:(( Gyógyszeres kezelés, fizioterápia..És persze előírás a az életmód változás.. A munkámból kifolyólag ez nekem nem lehetséges:(( A hidegfrontnál sokszor ko:(( Hát fel a fejjel! A kocsonyáról én is hallottam hogy jó, meg az aszpikos dolgok..zselatinos ételek..Az MR tényleg kellene hogy tudd mi is van valójában...
További ajánlott fórumok:
- Akiket gerincsérvvel műtöttek vagy még nem műtöttek, de tanácsokat tudnak adni!
- Mik a gerincsérv jelei, tünetei?
- Ez most gerincsérv-vagy valami más?
- Volt már valakinek gerincsérve, vagy hasonló gerincbetegsége? Mik a tünetek?
- Milyen torna ajanlott, akinek gerincserve van, de megis szeretne fogyni, es tornazni?
- Nyaki gerincsérv