Gázsütőben mit, mennyi ideig kell sütni (kb..)? (beszélgetés)
Hello! Gázsütők általában 7-8 as fokozatúak. Van benne felső fűtés is, a két szélén lévő lángsort lehet alsó-felsőre állítani és működik is. Balra alsó, jobbra felső. 3-as fokozat gázsütőben csak arra jó, hogy melegen tartsd benne már megfőzött ételeket. 5 - 6 os fokozta a 180 foknak megfelelő. Télen "vizes" a gáz inkább 6- osat használj, mert pocsék a fűtőértéke.
A mai felül gáz, alul villanysütő már 69.000,-Frt.ért kapható és tökéletes. Nem kell hozzá semmilyen áramot felvenni. Annyi mint egy erősebb 2000W-os hajszárító. *** Nem szabad siettetni a sütést légkeveréssel, hanem anélkül a sütemény belül is szépen, de kicsit lassabban megsül.Légkeverésnél a külseje gyorsabban megkapódik! Lakásba a megengedett a 25 A-es hálózat, ha többet akarsz akkor úgy tudom Amperenként kell fizetni nem is keveset. Vagy több fázisú órát kérhetsz. A vezetéket pedig villanyszerelővel cseréltetni kell, ha vacak.
Tudod ellenőrizni, hogy van-e 200 fok? Lehet venni sütőhőmérőt, én begyújtáskor beakasztom a rácsra kifelé fordítva, teljesen megbízható.
Ilyen:
Igen, gázban azért hosszabb kicsivel a sütési idő, mert csak alsó sütés van. A legtöbb sütési idő csak irányadó.
Fentiek akkor érvényesek, ha sütőd ajtaja üvegből van. Mert vannak bizonyos tészták, amelyeknek nem jó az ajtónyitogatás...
A régi gázsütőm fokozatai a következő hőfokoknak feleltek meg:
1-160, 2-175, 3-190, 4-205, 5-220, 6-240, 7-260, 8-280 fok.
Húsokat 6-oson, sütiket 2-3-4 fokozaton sütöttem
Nekem az a tapasztalatom a gázzal kapcsolatban, hogy nem egyforma erős a fűtő értéke. Nekem van a sütőben hőmérő, nagyon sokszor gyenge a gáz, ilyenkor a 160-170 fok a maximum amire bemelegszik, most a hétvégén 200 foknál nem ment feljebb, ha igazán jó a gáz akkor már 2240-250 fokot mutat a hőmérő.
Egyébként az enyémen 8 fokozat van, de mindent a maximumon sütök.
Nem a vélemény a gond, hanem az, hogy ahhoz is hozzászól amihez nem ért.
Meg a mindenhez küldök egy linket.
Lényeg, hogy megoldottad.
Nekem is volt car sütőm, tudom, milyen, mikor alig történik változás tekergetésre, de nálam azért történt valamennyi, balra tekerve kicsit kisebb lett a láng :D
A lefedés vadiúj sütőben is hasznos, bármit sütsz (kivéve süti), mert eléggé lerövidíti a sütési időt, a végén rápirítasz csak fólia vagy fedő nélkül.
Egyébként annyi rossz, kipróbálatlan recept lepte el a netet önjelölt el szakácsoktól, hogy én már neki sem állok olyannak, amihez nincs videó. Ott legalább látni, hogy tényleg az és úgy sült/főtt-e vagy sem :D
Lehet kapni sütőhőmérőt.
Berakod, megméri.
Nekem van.
Mi is úgy 80 körül vettük, ha jól emlékszem, de annyi sincs mindenkinek :/
Anonim: nem írtad, lefedted-e a krumplit fóliával, öntöttél-e alá vizet, tejszínt, ilyesmit, mert így hamarabb puhul, szóval nehéz lenne megmondani, mennyi idő alatt sül meg a krumplid.
soha semmi nem addig ,és úgy süt,mint a recept szerint,mert minden sütő más,
ha a südődön nem tudsz fokozatot állitani,kell egy szerelő aki beállitja,
ennyi,
Kiíró azt kérdezte, mit-mennyi ideig sütünk GÁZSÜTŐBEN?!!!!!!!!
Tudom/látom/tapasztalatom, mindenről-re van véleményed, de mégis komolyan kérdezem, nem- e lehetne egyszer arra válaszolni valaha, ami a kérdés. Egyébként nálam nem bírná el az óra/automata vagy mi a kis asztali sütőt sem!
Addig kell sütni mindent, míg meg nem sül.
A fokozatokat igazából csak az elején figyeli az ember, amikor már korroziálódik, feketedik az anód, akkor már inkább a "háziasszonyi" megérzéseire és a sütni-való ellenőrzésére hagyatkozik az ember lánya:-)))
Nagykorú ;-) a sütőm, (nem palackos, városi vagy földgáz ezt sosem tudom, szóval vezetékes.) Elvileg 6 fokozat van rajta. Soha nem érte el, max 4,5-5 akárhány órás üzem után is.
Hosszú évek tapasztalata: a 160-180 fok kb. 3-4 fokozatnak felel meg. 200-200 talán 4,5-5.
Soha semmi nem annyi idő alatt sül meg, amit receptek írnak. Résnél kell lennem.
Szomszédasszony tapasztalata: éjjel süt, szerinte akkor erősebb a gáz nyomása/fűtőértéke.
Ha lenne rávaló villanysütős tűzhelyet vennék, mert +ampert is kell(ene) venni az áramszolgáltatótól.
Azt hittem, az csak félreértés volt 😂
Akkor nem tudok mit javasolni. Végül is lehetne úgy is, hogy 10 perc alatt fekete lesz minden .. 🤔
A tiéd a jobbik eset.
Lehet, hogy megérné megnézni egy szerelővel, és tudna javítani a vezérlő panelen.
3 fokozat van összesen?
Vagy hány?
Miközben tekered, változik a láng nagysága?
További ajánlott fórumok:
- Hogyan kell rántott sajtot sütni, hogy tutira ne folyjon ki?
- Puha rántott csirkemellet szeretnék sütni, azt hallottam, fokhagymás tejbe kell áztatni, de meddig? Mennyi ideig kell sütni? Egyéb tippek?
- Kb. 3 kilós, egész libát hány fokon és mennyi ideig kell sütni?
- Mennyi ideig kell sütni a krumplit olajsütőben?
- Hány fokon és mennyi ideig kell sütni a krémes tésztáját egy hagyományos sütőben?
- Mennyi ideig kell sütni egy pulykacombot? Hogyan lehet finom ropogós a bőre?