Kb. 3 kilós, egész libát hány fokon és mennyi ideig kell sütni? (tudásbázis)
Kicsit megkesve, de annal nagyobb szeretettel ime az eredmeny (latogatok ugyanis betegseg miatt lemondtak, vegul karacsonyra lett libasult):
Libat hazi levesporral szortam be vegul, meg megtuzdeltem egy felszeletelt citrommal, semmi extra.
3 oran at sutottem, 1,5 orat a hatan, majd atontottem a kisult citromleves zsirt egy masik talba, abba raktam a fott krumplit es ment vissza a sutobe; liba taljat meg korberaktam savanyu kaposztaval, es hasara forditva sutottem meg 1,5 oran at.
Kicsit ragosabb volt, mint a kacsa, de finom :) Nem hiszem, hogy a sutes volt a ludas, inkabb a hus maga ilyen...
Sajnos a liba bolti, mi nem tartunk, csak tyukot. Tul problemas :) Ugyhogy gondolom aranylag fiatal... Ezeket csak jol megtomik, aztan eladjak.
Nos, koszonom mindenkinek a hozzaszolasokat, igy mar valoszinuleg nem fogok felsulni a vendegek elott, es azt is el tudom tervezni, kb. mikor rakjam be a hust sulni.
Persze jo, kiprobalt pac-recepteknek tovabbra is orulok.
Több féle ízesítéssel lehet. Én rozmaringgal szoktam, meg fogkhagymával megtűzdelni. De szerintem ez függ attól is, hogy mennyi idős a liba. Minap főztem meg az egyik japánkakasomat és hát 4 óráig főtt, mert már öreg volt. pedig olyan kis picike volt az egész.
De a 3 óra az a minimum.
Libak mar csak ekkorak :D
Huspuhitot nem hasznalok, meg ugy altalaban semmit, amit a vegyiparban allitanak elo.
Termeszetes huspuhitonak amugy remek a citrom :) Probald egyszer ki.
Nem az idovel akarok takarekoskodni amugy, csak nem akarom tulsutni.
Na, ez mar igy egeszen konkret :)
Folia nelkul is 180 fokon sutod a vegen, vagy akkor kicsit feltekered? Szoktad fuszerezni, es ha igen, mivel? Vagy csak sozod-borsozod?
Jó nagy liba:))
Eleszegetném pár napig!:)
Szerintem fog kelleni neki az a 3 óra.., ha jól bekened húspuhítóval, -én szinte mindig használok- akkor ez az időtartam jóval lerövidülhet. Mondjuk akár 40 perccel!:)
Jó étvágyat a 'kicsikéhez'!:))))))))))
Aha, ez eddig stimmel (a 2 kilos kacsakat jo 2 orat sutom, ugy lesz jo). Tehat 3 ora, kb.
Viszont, mennyi az a "kozepes lang"? Es mibe pacoljam be 1-2 napra? Nem sok egy kicsit a husnak, ha ennyit all kiolvasztas utan a hutoben?
Ahány kiló a hús annyi óráig kell sütni fólia alatt. Közepes lángon, hogy meg ne égjen.
De 1-2napig bekell pácolni.
:D
2 a mennyibol?
Sziasztok!
Nem vagyok teljesen jaratlan a sutes-fozesben, de ekkora allatot meg nem sutottem egyben :) Erdekelne, hany fokon es meddig sussem, hogy az egesz rendesen atsuljon, de ne is szaradjon ki.
Recepteknek is nagyon orulnek.
Koszi elore is!
További ajánlott fórumok:
- Kívánj minden nap Jó Egészséget!
- Közmondások, szólások, hasonlatok. Pl: Ki korán kel, aranyat lel. A tisztaság fél egészség. Bagoly mondja verébnek, hogy nagy fejü
- Mi a véleményed az egészségügyről?
- Mint egészséges ember, összejönnél mozgássérülttel?
- Hogyan kell egész libát sütni?
- Egész libát hogy lehet a legfinomabban megsütni? Nagyon kezdő vagyok és félek hogy kiszárítom! Mire figyeljek?