Galaktobureko (Görög krémes) recept
A Galaktobureko (Görög krémes) hozzávalói:4 dl tej
20 dkg vaj
3 tojás
2 tojássárgája
10 dkg kristálycukor
7,5 dkg búzadara
1 rúd vanília kikapart magja
1 csomag réteslap; a sziruphoz: 25 dkg kristálycukor
2 dl víz
1 citrom leve
1 csomag vaníliás cukor.
A Galaktobureko (Görög krémes) elkészítési módja:
Az egész tojásokat és a 2 sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet, a vaníliamagokat és a búzadarát. Tűzre tesszük, és állandóan kevergetve, addig főzzük, amíg besűrűsödik. (Ez forrástól számított 3-4 perc.) A tűzről lehúzva, belekeverünk 10 dkg vajat. Egy kb. 20x30 cm-es tepsit kibéleljük a réteslap felével úgy, hogy túllógjon a szélén. A maradék vajat felolvasztjuk, pár evőkanállal meglocsoljuk a tésztát, és beleöntjük a sűrű darapudingot. Befedjük a maradék tésztával és meglocsoljuk vajjal. Egy éles késsel bevagdossuk a tésztát, mintha felszeletelnénk. 190 C-ra előmelegített sütőbe tesszük, 15 percig sütjük, majd 160 C-ra csökkentjük a hőfokot és még 30 percig sütjük. Amíg a süti sül, összefőzzük a szirup hozzávalóit, és vékony sugárban, a sütőből kivett süteményre locsoljuk az egészet. Pár perc után már fogyasztható is. Frissen az igazi!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: dobos, 2009. okt. 21. 06:52
A galaktobureko (görög krémes) elkészítési módja és hozzávalói.