Csirkemáj másként recept
50 perc
3451 kcal
106 gramm
427 gramm
4 főre:
1/2 kg gluténmentes spagetti
1/2 kg csirkemáj
1/2 kg gomba
1 nagy tejföl
1 nagy fej vöröshagyma
15 dkg trapista
pirospaprika, só, bors ízlés szerint
A Csirkemáj másként elkészítési módja:
A tésztát megfőzzük, leszűrjük. A hagymát apróra vágjuk és üvegesre pároljuk, félre húzzuk amíg a pirospaprikát belekeverjük, majd vissza tesszük a tűzre és hozzáadjuk a csirkemájat, majd pár percre rá a gombát. Fűszerezzük! Amikor megfőtt 2 réteg tészta közé beleöntjük a gombás májat. A második réteg tészta tetejére egyenletesen elkenjük a tejfölt és végül a reszelt sajtot rátesszük. 180 fokon előmelegített sütőben kb. 20-30 percig sütjük, amíg szépen megbarnul a sajt. A gombát el lehet hagyni, ha nem szeretjük!!!
Fehérje: 191 g
Koleszterin: 3135 mg
Rost: 14 g
C-vitamin: 138 mg
B12-vitamin: 109 ug
Kalcium: 1636 mg
Vas: 39 mg
Nátrium: 2047 mg
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: dobos, 2009. febr. 19. 19:21
A csirkemáj másként elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.