Joghurtos-málnahabos ananászkarika recept
25 perc
A Joghurtos-málnahabos ananászkarika hozzávalói:
1Friss ananász
2dl Tejszín
30dkg Málna
2dl Joghurt
1 Csomag zselatin
A Joghurtos-málnahabos ananászkarika elkészítési módja:
1.Az ananászt meghámozzuk, vastag karikákra vágjuk.A közepét kiszúrjuk (ez fás nem fogyasztandó).Forró teflonserpenyőben-zsiradék nélkül-megpirítjuk kicsit az ananászszeletek mindkét oldalát, mert így jobb íze lesz.Melegen vagy hidegen is tölthetjük. 2.Krémhez a tejszínt kemény habbá verjük.A málnát kiválogatjuk(ha nem muszáj ,ne mossuk meg,)a felét összekeverjük a joghurttal,a zselatinfixszel és a tejszínhabbal. Kicsit pihentetjük,majd az ananászkarikákra halmozzuk. 3.A maradék málna felét villával összetörjük,hozzáadjuk a többi málnát ,és az ananász mellé tesszük.Ízlés szerint tehetünk még rá tejszínhabot.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: szekelybea, 2009. okt. 20. 17:50
A joghurtos-málnahabos ananászkarika elkészítési módja és hozzávalói.