Gabonatejkészítő gépről mik a tapasztalatok? (tudásbázis)
Szerintem is a legjobb, ha magad készíted a gabonatejet. Nyersen és főzve is nagyon jók, annyi a főzötthöz, hogy mindenbe (diótej, mandulatej, kesutej stb) kell kb 1,5-2 dl-es pohár kókuszreszelék, hogy ne legyen nyúlós, nyálkás :) A hideg/nyers tejeknél pedig 1 éjszakán át áztatni kell a magokat, aszalt gyümölcsöket. Ennyi a titok.
Nekem van egy jó pár kipróbált receptem, ha valakit érdekel elküldöm, leírom.
Én épp most próbáltam egy gépet, ami nagy csalódást okozott. Nem hiába nem használja a tulajdonosa sem :)
100-szor jobb, amit mi magunk készítünk, és nincs vele sokkal több munka, kár 39.000 ft-ot adni azért a gépért. Turmix vagy botmixer mindenkinek van otthon, ha nincs az töredékébe kerül. Nekem ez a véleményem.
Szia!
Én mindig magamnak készítem a gabonatejeket, próbáltam már főzéssel és főzés nélkül. Sokkal jobb a nem főzött.
Előtte való este beáztatod annyi vízbe, hogy ellepje, másnap ezt a vizet leöntöd, turmixgépbe kanalazod és felöntöd tetszésed szerinti vízzel, turmixolod 1-2 percig magas fokon, majd leszűröd. Én nem használt harisnyán keresztül nyomkodom ki, majd kicsi só és cukor mehet bele. Higgítani is ízlésed szerint kell. 2 napig eláll hűtőben.
Szerintem ezért ne vegyél külön gépet, mert sima turmixszal is készíthetsz mogyoróból tejet. Sőt, főzéssel rizs-, vagy zabtejet is készíthetsz. :)
Írd be a keresőbe, hogy gabonatej recept (pl az antalvali oldalán), vagy hogy mogyorótej recept. Sok oldalt feldob majd. :)
További ajánlott fórumok:
- Mosó- és szárítógépről tapasztalatok, vélemények?
- Electrolux EWB 95205 W mosógépről van valakinek tapasztalata!?
- Fagor felültöltős mosógépről tapasztalatok...
- Mik a tapasztalatok a töredezett hajvég eltávolító gépről?
- Zanussi zwsg6120v mosógépről mik a tapasztalatok?
- Mi a tapasztalatotok a Spa méregtelenítő gépről?