Mosó- és szárítógépről tapasztalatok, vélemények? (beszélgetés)
Sziasztok! 2 hete van meg a Candy ROW 4856DHC/1-S mosó-szárító gépünk! Még tanuljuk használni. :)
Nem terveztünk szárítót venni, de a régi mosógép a végét járta, és gyűltek a ruhák! (már nem mertük használni.) :( Úgy voltunk, hogy vagy egyben, vagy csak mosógép!
Mivel heti 2-3 mosásunk van (4 éves fiam van), nem kell külön gép, van ideje ennek is! Másrészt csak az átmeneti esős időben (tavasz, ősz) fogunk szárítani, akkor is legfeljebb minden másodikat!
Mivel a mosógépre nem fér a szárító, mert szekrény van felette, máshová meg nem szerettük volna tenni! ...és amennyiben a legolcsóbb kategóriát néztem, a 2 gép külön drágább lett volna, de a szárítógép ugyanolyan sokat fogyasztott volna, mint a kombo. :( Az egyetlen negatívum így a vízfogyasztás a szárításhoz.
Szuper halk a gép, tetszik nagyon. A csavartatás viszont hmm. Mintha a dobot a gép oldalához verné, és csak 1000-esen csavartatunk! A szárítást csak 3x használtuk a 10 mosásból, de nagyon jó! Vasalni nem kell. (miután utánaolvastam, hogy hogy kell kiszedni, és mikor a ruhákat)
Ha valaki sokat szárít, akkor mindenképp külön érdemes, és hőszivattyúsat, mert az akár 1kWh-val is meg tud szárítani 1 adagot, míg az olcsók 4-5kWh-t fogyasztanak. Viszont akár 3-4x annyiba kerülnek. Ezt ki kell matekozni, ki mennyit használná. :)
Szövet nadrág nincs
Blézert, szövet kabátot tisztítóba viszem
Kötött pulcsik, fehérneműk, puszi dzseki 2 napocskás szekrényszáraz programon mennek
Én semmit nem szárítok vasalószárazra
A dzseki az érdekes kérdés :) az az egy nyirkos maradt a vállfás jelnél is. Vállfára téve hamar kiszáradt aztán.
Udvarra, napra szeretem tenni inkább, de persze előfordult, hogy tél közepén kellett kabátot mosni :)
Nekem is Candy gépem van.
Eddig még csak azt használtam, ahol egy vállfa van, azaz a szekrény szárazat.
És igen, van egy olyan is, ahol egy vasaló van:)
Holnap kipróbálom;)
Dzsekit hogy szárítasz?
Szövet nadrág a férjednek? Blézer? Szövet télikabát? Kötött pulcsik?
Pufi dzseki?
És bírják a fehérnemük is?
Nekünk is elég.
Épp ma már most megy a harmadik adag:D
Kedves Hozzászólók!
A külön mosógép - külön szárítógép nem kérdés, hogy jobb, mint a mosó-szárítógép, DE: ha aközött kell választani, hogy mosó-szárítógép legyen vagy semmilyen, igenis szuper a 2in1 verzió. Én lassan két éve használok egy LG-t és imádom!!! Külön szárítógép nem fért volna el, a háromszemélyes háztartásunknak pont megfelel.
Szia! Július óta van szárítógépem, mindent abban szárítok, teljesen szárazra. Semmi baja nem lett eddig még semminek. Vegyes anyagú programon szoktam szárítani, hogy milyen hőfokon csinálja azt nem tudom. A nagyobb darabokra van külön program rajta. Semmit nem vasalok, arra nem vagyok hajlandó. 😀
A mosógép 7 kilót tud befogadni, a szárító 8 at. Nekünk mindenhol azt tanácsolták hogy külön legyen a két gép, mert a kombik nem ilyen minőségűek. Ezért lett külön. Mondjuk egészen más a dobnak a kialakítása és a mérete is, szóval biztosan van benne valami.
Mindent. Szövet ruhám mondjuk nincs.
3 hőfok van nekem a gépen, illetve 1-2-3 napocska jelzés. Nem variálok sokat, mindent 2 napocskáson szárítok.
Én mindenképpen külön gépet szeretnék.
Kondenzációs vagy hőszivattyús? Gondolom, az utóbbi, nyilván azért drágább, mert jobb.
Nekem is külön van, a mosógép szerelő azt mondta azért nem jó választás a kombi, mert ugyanaz a motor hajtja nyilván mindkettőt és ezért nagyobb a meghibásodás lehetősége.
Praktikum szempontjából, amíg szárít, nem tudok másik adagot mosni. Ha külön van, mire lepörög a mosás kész a szárítás is..stb Egy nap alatt egy teljes nagymosást átpörgetek, estére minden a helyén. (ágynemű, törölköző, ruhák..stb)
De biztosan vannak már nagyon jól működő kombi gépek is, ha nem lenne helyem vennék egyet. (a fürdőszobában most sem fér el, a szárító a konyhában van)
Ja még nagy előnye a külön gépnek, hogy csak egy konnektor kell hozzá, akárhova be lehet tenni :)
Detto. Évek óta nem teregetek. Utáltam mindig.
Én sem akartam kombit. Lehet, hogy ma már jobbak, de régen elég sok negatívumokat írtak róluk. Én úgy választottam, hogy a mosógépem 7kg-os a szárító 8kg-os. Ha elcsípem a lejáratot, akkor szinte vasalni sem kell, minden puha és sima.
A 2. szárítógépnél tartok életem során, ha valaki ilyen vásárlására adja a fejét, szerintem arra is figyeljen, hogy öntisztító funkciós legyen és akkor még kevesebb dolga lesz vele.
Igen?
Kötött pulcsikat is?
Szövet ruhákat is?
Fehérneműt is?
Ezeket milyen hőfokon és milyen módon?
Köszi!
Értem;)
Tehát, én egy olyan mosó-szárítógépet vettem, ami 8 kg ruhát tud kimosni és 5 kg-ot szárítani. Pont azért, hogy a mi adagjainkat elbírja.
Én főleg törölközőket és ágyneműt szárítok.
Ezer ok van rá, hogy miért jobb a külön gép, mint a kombi. Hadd ne másolgassak innen onnan tényeket. Sosem volt kombi gépem, pont azért, mert utánaolvastam a témának.
Egyébként ránézésre is nagy a különbség, ugyanannyi kg ruhatöltetre legalább kétszer akkora a dobja, mint a mosógépnek.
Mondjuk ha csak "szökőévben egyszer" megy a szárító program a kombiban, akkor felesleges a külön gép.
Eddig 3 félével találkoztam: Rossmannban és DM-ben.Ki kell próbálni,neked melyik jön be.A dobozukra rá van irva
,hogy illatosit és puhán tart.Én teszek a gépbe öblitőt is.Mondom,nekem időbe telt amire kikisérleteztem,variálgattam sok mindent.Bevallom eleinte elég türelmetlen voltam emiatt,de most már kialakult.
Javaslom: akinek van nagy mosókonyhája az inkább külön vegyen száritógépet.Nekem kicsi a fürdőszobám...
Miért?
A mosógépszerelőm csak azért javasolta a különállót inkább, mert az esetleges meghibásodás miatt mosógépem sem lesz és drágább a javítása.
Te miért nem javaslod a kombit?
Sajnos én rá sem tudtam volna tenni, mert a mosógép feletti szekrényre szükségem van a fürdőben...
Köszi!
Kipróbálom a kendőt!
Nekem is az illat hiányzik;)
Mindegy milyet veszek? Öblítő kell azért?
További ajánlott fórumok:
- Kinek mi a véleménye a szárítógépröl.Érdemes venni vagy nem?
- Lehet kapni olyan mosógépet,ami szárítógép is egyben? Ha igen, milyen árban van és milyen márkát érdemes megvenni? Esetleg tapasztalatok?
- Indesit mosó-és szárítógépnél a hosszú szárítós programokból ki lehet venni a szárítási programot?
- Melyiket érdemesebb venni: mosógépet és külön szárítógépet vagy pedig egybe a kettőt mosó- és szárítógépet?
- Mosó- vagy szárítógépben megy össze jobban a farmer? (Ez a cél!)
- Milyen mosó- szárítógépet érdemes vásárolni?