Futóbringa vagy rendes bringa (beszélgetés)
Szia!
csak egy vélemény...
A lányomnak 2 évesen vettünk ratz-fratzot, imádta, gyorsan tudott vele haladni, én azért mert nem koptatja a cipőt úgy minta motor, majd 3,5 évesen szó szerint 1 másodperc alatt elkezdte hajtani a kisbarátnő bicijét.... nem kellett hetekig farúddal mögötte rohangálni, neki sem volt kellemetlen, hogy még mindig nem érzem, még mindig nem tudom! Én mindkettőt vennék (kérnék)!
:)
Még egy nagy előnye van: középen a váz jó alacsony, így egyedül is hamar megtanul majd felülni rá, mert nem kell magasra emelni a lábát.
Szia!
Mi is a Decathlonban vettünk bicajt, 14-est. A kislányom most 103 cm magas, és szerintem ez a méret még jövőre is jó lesz neki, mert a nyereg és a kormány is elég magasra állítható.
Melyiket néztétek?
Nekünk ez a fajta van, csak más színben: [link]
Ha erre gondoltok, csak ajánlani tudom, csúcs szuper, a pótkerekeken sem kellett semmit állítani, pontos, precíz az egész, nem nyaklik jobbra-balra. Nézzetek körül, mi a sárhányó nélküli verziót vettük akciósan 17-ért. A full felszerelt 22 volt ha jól emlékszem.
Szia!
Köszi a választ. Csak azért érdeklődöm a tapasztalatokról, mert amiket a neten néztem futóbringákat azokra azt írják, hogy 2-5 év között használhatják a lurkók. Ezzel szemben mi a decathlonban néztünk 14-es gyerekbicajt ami most jó lenne, de 90-105 cm között használható elvileg. A kisfiam most 98 cm magas.
Ismerőseim eleve 16-os bicajt vettek de szerintem azt egy 3 éves még nem tudja használni. Ti mekkora bicajt vettetek?
Szia!
A kettő eléggé különböző dolog. A futóbringa, mivel nincs pedálja és kétkerekű, jól fejleszti az egyensúlyérzéket, de nem tanulja meg vele a tekerést. A rendes bringát eleinte pótkerékkel kell használni, tehát egyensúlyozni nem sokat kell rajta, viszont megtanulja tekerni (ráadásul sokkal könnyebb mint a tricikliket általában).
Mi sem tudtuk sokáig, de végül rendes bringát vettünk, mert sem a motor, sem a futóbicaj nem érdekelte a lánykámat. A bicajt imádja, ő augusztusban lesz 3 éves. Megtanulta hamar a kormányzást és a kézifék használatát is. Ha tehetitek, szerintem próbáljátok ki vele mindkettőt, és amelyik jobban bejön neki, azt vegyétek meg.
Sziasztok!
A kisfiam augusztusban lesz 3 éves és szeretnénk neki bringát venni. De nem tudjuk, hogy futóbringát vagy inkább rendes bringát ami 14-es.
További ajánlott fórumok:
- Amikor elhagyom a szoptatást, rendes tejet adjak az 1 éves babámnak vagy tápszert?Ti hogyan csináltátok a szoptatás befejezése után?
- Hogyan van mindenkinek ideje a munka mellett a családra és a háztart.-ra is rendesen?Vagy csak nekem nem megy?
- Ha rendes vagyok az "anyósommal" de ő gyűlöl mit tehetnék még?
- Hol tudnék 'jó' áron, futóbringát vásárolni?
- ..Ha futóbringa, akkor fa v. műanyag?
- Decathlonos futóbringáról van valakinek tapasztalata?