Futáshoz kisebb vagy nagyobb lábsúlyt érdemes használni? (beszélgetés)
Helló!
Én Réka tornáit csinálom rendszeresen, közel egy éve (heti 5x) és a comb, fenék, csípő, has, felsőtestet is lábsúllyal végzem. A lábsúly 0,5 kg-os a kézi súlyzóim 1 ill. 2 kg-osak, ezeket használom. Szerintem sokkal hatékonyabb és szebb formát tudsz alakítani ha használsz súlyt. A fél kilós lábsúly szerintem elég, mert még így is megterheli a térdeket, az első 5 perctől rendesen lehet érezni hogy ott van a súlyzó a bokán.
Én futáshoz nem használtam, azt nem tudom jó -e, de ha bicajozok, akkor fel szoktam csatolni.
Próbáld meg, mindenképpen kis súllyal és ha bírod, akkor sem kell növelni szerintem. A hatása a kicsi súlyzónak gyakoribb ismétlés számmal jobb, mint nagyobb súlyokat emelgetni. A nagy súlyoktól elég "ronda" izmok lehetnek, a kicsitől szép szálkásak. Sok sikert!
Én nem szoktam futni, itthon edzek dvd, videó kazettára.
Most látom, hogy Te futáshoz használod a lábsúlyzókat.
Szerintem is elég ha 05kg használsz.
Szia!
Én már elég régóta súlyzókkal csinálom a gyakorlatokat, comb, vádli, fenék formálására.
Sokkal hatékonyabb, gyorsabban van látható eredmény.
Szia!
El tudnád nekem küldeni azt az oldal címet, ahol Béres A. ír erről?
Válaszodat előre is köszönöm!!!
Sziasztok!
Köszike,hogy válaszoltatok!!
Most elbizonytalanodtam rendesen!!!
De a torna is más lábsúllyal,azt Én is használom.
A futás pedig szintén más osztályba tartozik.
De ezt mindenki saját maga dönti el úgyis.
Még annyi,hogy ha van a belső combomon és a külső részén kis súlyfelesleg annak a leadásában is segít a lábsúly?
Megkérdezhetem te mióta futsz?
De jó most örülök,hogy írtál,m ert te már próbáltad is!!
Inkább kezdem 0,5 kg-mmal és ha bírom utána növelem!!!
Szia!
Én kétkilós súlyzókat használok, a bokára kell tépő zárazni.
Gyorsan és hatékonyan lehet vele az izmokat formálni.
Igen,nincs is ebben semmi,csak óvatosan,lehet úgy edzeni:)
Popsigyakorlatokat is érdemes bokasúllyal,vagy térdhajlatba fogott kézi súllyal végezni,aki könnyűnek érzi a naturt.
Jó tornázást,futást Neked!:)
Sziasztok!
Köszönöm szépen,hogy válaszoltatok!
Akkor kipróbálom kis súllyal és ha úgy érzem,hogy nem jó, nem fogom eröltetni.
Ahogy erősödik a lábad,úgy érdemes növelned a súlyt is.Nagyon óvatos légy,nehogy meghúzódjon valamelyik ízületed.
Én a derekamra is felcsatolok két össze tépőzározott bokasúlyt,és így is megvan a terhelés a lábaimon,de nyilván más terhelést jelent a bokán lévő súly.
Én még erről nem hallottam de elég abszurdnak hangzik.
Utána meg lehet,h majd futni nem fogsz bírni az izom sérülések miatt.
További ajánlott fórumok:
- Az iwiw nem enged belépni, nem tudom használni az oldalt. Mi lehet a baj?
- Mit tudtok a "gyógyító" kövekről? Mi a tapasztalatotok velük kapcsolatban? Hogy kell használni ezeket a köveket?
- Érdemes ovulációs tesztet használni?
- Ha csípőről szeretnék fogyni a legjobban (legtöbbet) akkor a hullahopp karika használni fog? Mennyit használjam naponta?
- Milyen szert érdemes használni a kintről bemászó, nagyobb pókok ellen? (Szúnyogháló nem megoldható a tetőtéri ablakok miatt)
- 30 éves kor felett, ha nincs az arcon ránc, attól még érdemes megelőzésképp ránctalanító krémet használni?