Füstöltsajtos húsgombócok recept
A Füstöltsajtos húsgombócok hozzávalói:30 dkg darálthús
3 tejbeáztatott zsömle
1 fej hagyma
só, bors
olaj, liszt
fél liter tej, vagy egy nagy tejföl
15 dkg füstölt sajt
A Füstöltsajtos húsgombócok elkészítési módja:
A darálthúst, a kicsavart zsömléket, az apróra vágott hagymát, sót borsot összekutyulom.Kikent jénaiba kigombócolom. Az olajjal és pici(!) liszttel rántást készítek, felengedem a tejjel és hozzáadom a reszelt füstölt sajtot.Ezt felforralom, hogy a sajt felolvadjon és ezzel a mártással nyakon öntöm a gombócokat, hogy ellepje őket. Sütőbe teszem és pirulásig sütöm, kb. egy óra. A köret mindenképpen makaróni.
Azzal számolni kell, hogy a mártás nagyon be fog sűrűsödni sülés közben, ezért nem baj ha marad ki sütés előtt.Egyébként Nr.1 a családomnak ez a recept, mindig dupla adagot szoktam csinálni!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 7161d4c2ec, 2008. jún. 5. 20:56
A füstöltsajtos húsgombócok elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.