Szabad terhesen a Balatonban fürdeni? (tudásbázis)
Írtuk, azaz én is írtam, hogy uszodában voltam néhány alkalommal. Még az elején, amíg rám jött a bikinim;)
Te viszont, mindenképp beszélj az orvosoddal, mert a lényeg a méhszáj zártsága. Ha az rendben van, akkor lehet strandolni!
Írtunk a medencékről is,,de igen jártam strandra is.
Ettől függetlenül ha kétségeid vannak,,bírd ki és ne fürödj.
Vagy kérdezd meg az orvost,,és az ő szavára hallgass.
Nem tudom. Gondolom, szövődmények esetén az orvos kezel.
Szerencsére nem volt rá szükségem.
"Az élet csupa lemondás. Főleg egy anyának."
Oké, de az indokoltnál több terhet nem kéne rájuk pakolni.
Pl. van egy "kórházi kaják" Facebook-csoport, ahol frissen szült anyukák is osztanak meg képeket a kórházi ebédjükről, vacsorájukról; vannak köztük itthoni és külföldön élő magyarok. Rendszeres a kiakadás, amikor egy külföldi szülészetről olyan képek érkenek, amiken szerepel pl. borsó. Merthogy az itthon "tiltott", ugyanis puffadást okoz. Ott meg úgy vannak vele, hogy nem mindenkinek (nem minden babának) okoz gondot, mindenki észreveszi maga, hogy mi az, ami nem tesz jót, és akkor azt mellőzi, de fölöslegesen, előre nem kell megijeszteni vele.
Az élet csupa lemondás. Főleg egy anyának.
De mint írtam, egyéni megítélés kérdése, hogy ki mennyire "bevállalós" kismama. Vannak, akik úgy vannak vele, hogy az anyasággal nagyjából úgy folytatják az életet, mint előtte. Vannak, akik viszont mindenről lemondanak, nehogy bármi is történjen, mert mondjuk ez volt a tizedik lombikjuk. És a kettő közt is sokan vannak.
Nekem a védőnő azt mondta, hogy a szabadvíz sokkal jobb, mint a zárt medencék. Viszont nagyon érzékeny most minden odalenn, így esélyes lehet egy fertőzés összeszedése akkor is, ha nagyon figyelsz.
Én a part közelében élek, de inkább kihagyom vagy max térdig fogok belemenni. Amúgy nem tilos, de fiygelj magadra. :)
16+5 hkm
És mi van akkor, ha szövődmény alakul ki (pl. tüdőgyulladás) azért, mert csak orrcseppet kaphatott a kismama, amikor antibiotikum kellett volna? Komolyan érdekel.
Értem, persze, az óvatosság okát, de az érem másik oldala, hogy néha pont ezzel kockáztatják a komoly következményeket.
"Egy nyár kihagyása nem nagy áldozat."
Lehet, de ez csak egy az ezer közül, amiről egy kismamának le kellene mondania a paráztatók szerint.
Én ismerem a kis esélyt. Sajnos többször kerültünk már bele, abba a minimális százalékba.
Szerintem se fürödjön a Balatonba. Természetes víz, hullákkal (elnézést!), széklet, vizelet és egyéb baktériumok. Hiába mondják, hogy ivóvíz minőségű. Én nem innék belőle.
Ilyen szempontból inkább egy agyon klórozott medencevíz.
A nem régen szült rokonaim strandra és uszodába sem jártak. Én voltam a terhességem elején 2-3 alkalommal úszni, de aztán már nem mentem, hogy vigyázzak magunkra.
Ha nem azonnal megy tovabb a hajo. Mi mindig csereltunk, mert anyam azt mondta kisgyerek korom ota.
De ha hidegben beborultunk, es utana orak alatt lefutottuk a futamot sem lett bajunk.
További ajánlott fórumok:
- Tényleg nem szabad terhesen más gyerekét ölbe venni, mert akkor a miénk beteg lehet?
- Terhesen fürödtök/fürödnétek a Balatonban?
- Ismeri, vagy hasznalja valaki az Aloe Vera First termeket? Terhesen is szabad?
- 32 hetes terhesen szabad jakuzziba, pezsgőfürdőbe menni?
- 9 honapos terhesen szabad e bevenni nyugtatot, ha nagyon rosszul vagyok?
- Májusi műtét után, júniusban lehet fürdeni a Balatonban?