Függönyvarrás esetén mennyi a reális szegési díj Ft/m? (tudásbázis)
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy tudna-e nekem segíteni valaki? Kb. 20 fellépő ruha kéne, pamut anyagból, fehér felső, piros nadrággal. Anyagot mi vinnénk. Méretek 5 évestől kb. XS-es méretig. Árajánlatot szeretnék.
Függönyvarrással kerestem a kenyeremet közel 3 évig.Válaszolni tudnék egy-két kérdésre:miért számolnak fel fazonárat?
Azért mert míg egy egyenes szegés kb 10 percet vesz igénybe egy 2*2,50-es függönynél/oldala 2*, teteje kétszer, mert a behuzót is felvarrjuk, és az alja 1*/, addig egy drapéria elkészítése jóval több időt vesz igénybe. Egy bogen elkészítése akár egy napot is,és az nem csak egy helyiségbe kell, igaz? Ezért nem lehet ezt a fajta munkát méterre kiszámolni. Véleményem szerint , nem olyan ördöngős dolog ey voile anyaggal dolgozni, de az sokat számit hogy van-e gyakorlatod...
Egyébként én is 100Ft/m-ért dolgozom.
Sziasztok!
Én varrónő vagyok és itthon szoktam vállalni munkát.Függönyt is.Ahogy azt előttem is mondták nem egyzerű a függöny varrás.Van olyan anyag amivel könnyebb dolgozni és van amivel kifelyezetten nehéz.Néhány kuncsaftom nekem is azt mondja,hogy "csak" be kellene szegni.Volt olyan függönyöm aminél majdnem vért izzadtam mire megvarrtam.Mert ugye nem csavarodhat meg egyéb, annak valahogyan ki is kell néznie.Ezért nagyon fontos a vásárlásnál,hogy egyenesen legyen vágva, sajna volt,hogy még nekem kellett itthon leigazítanom,hogy be tudjam szépen szegni.Az ár kapcsán én a 100.-/métert reálisnak tartom,az egyiket könnyebb a másikat nehezebb varrni.a micimackós és hasonló anyagokat, tényleg a legjobb vékony vagy speciális tűvel varrni, mert egy nem megfeleő tű nagy kárt tud benne tenni.Az öltésnél kihúzza a szálat és hasonlók....
Én ahova vittem a varrónőnek a függönyt, 500 ft.ért varrt meg 2x2 m + 2,5x2,5m.
500 Ft a cipzárcsere, minden nagyon olcsó szerintem
Kedves Bucimami!
Az én varrónőm, aki kimondottan útál szegni, azt mondja, ha valakinek megéri 300 Ft/m-ért a szegés, akkor hajlandó félretenni az aktuális öltöny varrást. Viszont van aki meg úgy gondolja, ez csak egy kis szegés, és olcsón megcsinálja.
Köszi mindenkinek.
Most már képbe vagyok. Csak azt nemtom, hogy mit jelent a "fazon ár?
További ajánlott fórumok:
- Foghúzás esetén mit lehet tenni, hogy ne legyen gyulladás és minél hamarabb gyógyuljon a foghely?
- Kezdődő párkapcsolat buktatói, mik lehetnek a reális elvárások?
- Miért van az, hogy a hölgyek rossz házasság vagy együttélés esetén nem tudnak változtatni?
- Melyik kórházban kaphatunk legtöbb segítséget tüdőrák esetén és hol van a legjobb onkológia?
- Debrecenben függönyvásár
- Milyen árak reálisak most házi betegápolás esetén?