Főoldal » Receptek » Befőttek, lekvárok receptjei » Fügelekvár recept

Fügelekvár recept

A Fügelekvár hozzávalói:
friss füge
kristálycukor
őrölt fahéj
őrölt szegfűszeg
citromkarika (elhagyható)
nátriumbenzoát


A Fügelekvár elkészítési módja:
A fügét megmosom,héját lehúzom,félbe/négybe vágom,majd egy tálban,vagy akár a főzőedényben ízlés szerint megszórom cukorral. Jól összekeverem,1 esetleg 2 órát állni hagyom,hogy levet eresszen,közben kevergetem,hogy a cukor elolvadjon. Ha a cukor elolvadt felforralom,belekeverem a fűszereket és a citromkarikákat. Lassú tűzön állandó keverés mellett kb. fél óráig forralom. Üvegekbe merítem,a tetejét megszórom nátriumbenzoáttal,lefedem. Száraz dunsztban hagyom kihülni,aztán mehet a polcra. Lehet készíteni kakaós változatot is,akkor ízlés szerinti cukrozatlan kakaót is keverünk a lekvárhoz. Érdekesen finom íze van,főleg vajaskenyéren.


Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei


A fügelekvár elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook