Fügelekvár recept
A Fügelekvár hozzávalói:friss füge
kristálycukor
őrölt fahéj
őrölt szegfűszeg
citromkarika (elhagyható)
nátriumbenzoát
A Fügelekvár elkészítési módja:
A fügét megmosom,héját lehúzom,félbe/négybe vágom,majd egy tálban,vagy akár a főzőedényben ízlés szerint megszórom cukorral. Jól összekeverem,1 esetleg 2 órát állni hagyom,hogy levet eresszen,közben kevergetem,hogy a cukor elolvadjon. Ha a cukor elolvadt felforralom,belekeverem a fűszereket és a citromkarikákat. Lassú tűzön állandó keverés mellett kb. fél óráig forralom. Üvegekbe merítem,a tetejét megszórom nátriumbenzoáttal,lefedem. Száraz dunsztban hagyom kihülni,aztán mehet a polcra. Lehet készíteni kakaós változatot is,akkor ízlés szerinti cukrozatlan kakaót is keverünk a lekvárhoz. Érdekesen finom íze van,főleg vajaskenyéren.
Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei
A receptet beküldte: 9c8432d068, 2009. okt. 5. 19:14
A fügelekvár elkészítési módja és hozzávalói.