Fügebor recept
A Fügebor hozzávalói:3 cs. füge
1 kg kristálycukor
1 dkg élesztő
1 dkg borkő
A Fügebor elkészítési módja:
A fügét hüvelyknyi darabokra vagdalva egy 5 literes üvegbe szórjuk. A cukrot felforraljuk 3 liter vízzel. Amikor kihűlt, elkeverjük az élesztővel és a borkővel, majd ráöntjük a fügére. Fedővel letakarva langyos helyen 3 hétig tartjuk. Ekkor a levet üvegekbe szűrjük és újabb 3 hétig érleljük, majd nedves vattán keresztülszűrve végleg üvegekbe töltjük. A véglegesen üvegekbe töltött fügebort fekvő helyzetben tároljuk. Ugyanebből a fügéből az eljárást még háromszor ismételhetjük, - sőt, ha a harmadik lébe kevesebb cukrot teszünk, kitűnő borecet válik belőle.
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2011. júl. 23. 22:26
A fügebor elkészítési módja és hozzávalói.