Fügebor recept

A Fügebor hozzávalói:
3 cs. füge
1 kg kristálycukor
1 dkg élesztő
1 dkg borkő


A Fügebor elkészítési módja:
A fügét hüvelyknyi darabokra vagdalva egy 5 literes üvegbe szórjuk. A cukrot felforraljuk 3 liter vízzel. Amikor kihűlt, elkeverjük az élesztővel és a borkővel, majd ráöntjük a fügére. Fedővel letakarva langyos helyen 3 hétig tartjuk. Ekkor a levet üvegekbe szűrjük és újabb 3 hétig érleljük, majd nedves vattán keresztülszűrve végleg üvegekbe töltjük. A véglegesen üvegekbe töltött fügebort fekvő helyzetben tároljuk. Ugyanebből a fügéből az eljárást még háromszor ismételhetjük, - sőt, ha a harmadik lébe kevesebb cukrot teszünk, kitűnő borecet válik belőle.


Kategória: Italok, koktélok receptjei


A fügebor elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook