Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Manapság miben van a pénz? fórum

Manapság miben van a pénz? (beszélgetés)

1 2
34. 55Judit (válaszként erre: 32. - PöttyösPanka)
2023. febr. 20. 13:00
Fiam most fogja meghirdetni a házát, Fuerteventurán vesz rajta 2 kiadható bungalót. Ingatlanból mindig jön a pénz.
2023. febr. 20. 13:00
Eleg sok mindenben,föleg hogy ha be tudod jol fektetni...
2023. febr. 20. 12:35
Amennyiben ezeket be tudod szerezni olcsón, úgy bármelyik jó választás lehet. Ha nem, akkor nem nagyon van betöltetlen terület. Ha tudsz venni ingatlant, és bérbe tudod adni, abból lehet bevételed. Bár a mostani árak mellett elég hosszú idő lesz a megtérülés.
2023. febr. 19. 21:27
Számitó gépet vagy tabletet vagy ruhát karorát vagy telefont aranyat vagy földet vagy cipöt kell venni vagy eladni vagy ingatlan el adás bérlés?
2023. febr. 13. 09:02
Most biztos, hogy nem vennék ingatlant. Az árak az egekben vannak, ellenben épp egy hatalmas válságba megyünk bele, amiről nem tudni, hogy milyen mély lesz, de az biztos, hogy évekig kitart a negatív hatása. Az embereknek egyre kevesebb pénze van. Nem fognak tudni ennél is drágábban ingatlant venni. Vagyis haszonnal eladni legfeljebb nagyon hosszú idő után lehet majd. Nem tudom, a legtöbben miért csípőből az ingatlant javasolják. Ez valami régi berögzülés lehet.
29. c914d3c5e9 (válaszként erre: 26. - 55Judit)
2023. febr. 13. 07:18
"Az számít hogy nekünk most jó eladni, ahol vásárlás lesz ott most jó venni. " - amit ugye meghatároz a piac, vagy nem határoz meg?? Kinek adod el, ufóknak?
28. c914d3c5e9 (válaszként erre: 26. - 55Judit)
2023. febr. 13. 07:16
Akkor mi érdekel, kiadod a lakást? Nem akarsz belőle kiszállni, hanem kiadási célzattal veszel ingatlant?
27. 55Judit (válaszként erre: 23. - Globus)
2023. febr. 13. 07:14
Ez így van. És nagyon sokat számít, kinek mire van igénye. Nekem biztos hogy nagyon kell egy pici kert amíg a kezemet fel tudom emelni és a lábamat arrébb tudom rakni. Ha nem lehet kertem, életem se lesz.😀
26. 55Judit (válaszként erre: 15. - C914d3c5e9)
2023. febr. 13. 07:11

Ilyen nagy pénzek mozgatásánál minket nem az érdekel hogy mikor mi várható a piacon. Az számít hogy nekünk most jó eladni, ahol vásárlás lesz ott most jó venni. Régen is a saját dolgommal foglalkoztam azért vagyok ott ahol.

A saját életünk alakulása számít, nem a piac és hogy ki mit jósol. Mások meg foglalkozzanak azzal.😀

25. c914d3c5e9 (válaszként erre: 20. - Levarosbukta)
2023. febr. 13. 06:16
Akkor sem fog a végtelenségig emelkedni. Lassan már Bécsben veszel ingatlant, olyan áron lesznek a pesti lakások. 100-150 ezer euróért ott is kapsz. Túl van ez fújva.
24. levarosbukta (válaszként erre: 23. - Globus)
2023. febr. 12. 21:17
Mi is kertest adtunk el, pedig nem is voltunk idősek. Csak egyszerűen gyerek, munka mellett nem ment. Ráadásul sok erőmet leszívta a buszozás, főleg ha elment az orrom előtt és félóra múlva indult a következő. Most itt a számban minden, fizetem a havi közös költséget és nem kell füvet nyírni, kerítést festeni, tetőt javítani. Idézem a szomszéd bácsit, olyan mint a szálloda csak nincs teljes ellátás, de az nem is kell :)
23. globus (válaszként erre: 21. - Jozsi.38)
2023. febr. 12. 20:56
Mi elcseréltük a kertes házat panelre, különbözet nélkül. Ég és föld a komfort egy idős ember számára, és még olcsóbb is, mert kisebb.
2023. febr. 12. 20:52
Amúgy meg az ingatlant most eladni éri meg, nem pedig megvenni. Nagyon drágák most a családi házak, meg a hitelek is nagyon sokba vannak
21. jozsi.38 (válaszként erre: 20. - Levarosbukta)
2023. febr. 12. 20:50
az lehet a háttérben, hogy öregkorukra majd beköltöznek panelba, mert azzal kevesebb a gond. Gyakori, hogy gazdálkodónak van tanyája, ahol él, állatot tart, földet művel, de öregkorára gondolva egy lakást vesz, hogy kertet se kelljen gondoznia
20. levarosbukta (válaszként erre: 17. - Tumbo2)
2023. febr. 12. 20:08
Pedig de! Nekem nyugodtan elhiheted, az ingatlanszakmában vagyok, és nem egyszer dobtam már hátast hogy mennyit képesek kifizetni egy lakásért. Panel, tégla, mindegy csak legyen.
19. levarosbukta (válaszként erre: 13. - Globus)
2023. febr. 12. 20:06
Vegye! Mit bánom én! De ésszel kellene.
18. levarosbukta (válaszként erre: 10. - Nilem023)
2023. febr. 12. 20:05
Úgy ahogy írom! Veszik a lakásokat mindegy mennyiért, főleg jó rohadt drágán, és csodálkozunk hogy mennek fel az árai a lakásoknak, mert nem tudnak annyit kérni érte amit meg ne adnának. Aztán meg csodálkoznak ha kérik tőlük a közös költséget, hogy olyanról ők még nem is hallottak :)
17. tumbo2 (válaszként erre: 8. - Levarosbukta)
2023. febr. 12. 18:32
ezt ugyan nem értem,mi az a falusi parasztok.de olyat,hogy panelt vennének,életemben nem hallottam.én a falusi paraszt.igaz ugyan,hogy mikor szétverték a téeszt,én is kaptam egy kis pénzt,vettem egy pici lakást,nem panelt,de mivel a lányomnak kellett a pénz eladtuk.
16. c914d3c5e9 (válaszként erre: 15. - C914d3c5e9)
2023. febr. 12. 17:57

a jövőben is, mint most - akarom mondani.

Egyébként: tőzsde. Kevesebb pénzből is el lehet kezdeni. Legtöbb embernek életszerűtlen az ingatlan befektetés, mert nincs annyi pénze.

15. c914d3c5e9 (válaszként erre: 4. - 55Judit)
2023. febr. 12. 17:30
Honnan veszitek, hogy ilyen dinamikusan emelkednek az árak most is, mint a jövőben? Mi van akkor, ha csúcson vannak az ingatlanárak? Szerintem ingatlanpiaci lufi van.
14. 55Judit (válaszként erre: 9. - Katt2)
2023. febr. 12. 14:58
Pont a kellemes időjárás és a táj szépsége miatt megy a fiam is. Na meg az a nyugalom ami a helybeliek arcán is ül. Senki nem stresszel, a dolgukat ráérősen végzik, nyugi van. Jó ezt látni. Meg hát szeretne világot látni. Megy mindenfelé.😀
13. globus (válaszként erre: 8. - Levarosbukta)
2023. febr. 12. 14:00
Akinek van pénze, azt vesz, amit akar. Arra nem gondoltál, hogy kemény munkával, bulika helyett összekuporgatta a rávalót?
12. nilem023 (válaszként erre: 11. - 55Judit)
2023. febr. 12. 13:57
Ez paraszt nem az a paraszt amit te mondasz. A szövegkörnyezetből számomra az jön le hogy ez egy sértő jelző.Én így látom.
11. 55Judit (válaszként erre: 10. - Nilem023)
2023. febr. 12. 13:51
Nincs abban semmi sértő. Az én nagy szüleim is mind a 4 becsületes, szorgalmas falusi paraszt volt. Gazdálkodtak.
10. nilem023 (válaszként erre: 8. - Levarosbukta)
2023. febr. 12. 13:43
Falusi parasztok????? Ezt hogy érted???
9. katt2 (válaszként erre: 7. - 55Judit)
2023. febr. 12. 12:04
A fiamnál valójában egyetlen dolog van, ami miatt kiköltöznének. Ez a környék szépsége, meg talán a kellemesebb időjárás. De nekik nincsenek anyagi problémáik, a kislányuk egy angol iskolába jár, otthon dolgoznak, mindegy, hogy hol laknak, pénz, megbecsülés, mindenük megvan. Nekünk is, de engem érzékenyebben érint az itteni mocsok, mint őket. Emiatt mennék is. A másik, hogy csak a szakmai angolt ismerem, spanyolul legfeljebb káromkodni tudok, az is egy szóban merül ki. Én meg szeretem, ha kimegyek az utcára és értem a szót. Meg már vén vagyok, kicsit elkéstem, nagyon sok minden volt az életemben, amit fontosabbnak tartottam, mint azt, hogy mondjuk egy barátságosabb helyre költözzek. Na, majd a következő manifesztálódásomnál jobban figyelek... :)
8. levarosbukta (válaszként erre: 2. - 9b10f3d7ff)
2023. febr. 12. 11:56
Földet csak akkor ha ki lehet adni haszonbérbe. Egyébként felejtős. Nehéz gyorsan értékesíteni ha kell a pénz. Ingatlant, most abból is a panelt. Falusi parasztok veszik mint a cukrot befektetésnek,de be nem költöznek és albérletbe se adják ki. Ráadásul jól fel is verik az árát, mert hihetetlen pénzeket kifizetnek érte.
7. 55Judit (válaszként erre: 5. - Katt2)
2023. febr. 12. 09:44

Ne aggódj! Én boldog vagyok hogy az én fiam elhagyja az országot, ráadásul egy olyan csodálatos helyen fog élni mint Fuerteventura. Áprilisban költözik, egyenlőre albérletbe megy egy kis bungalóba. ha elkél itt a háza, akkor vesz kint sajátot, és valószínű bungit is vesz, amit kiadhat. Az itthoni vállalkozását még nem szünteti meg, én segítem benne még egy ideig. Már a nevemen van.😀 Közben kint indít egy újat.

Ha fiad kimegy, te nem érzel késztetést arra hogy vele menjél? Engem nem akar fiam itt hagyni. Szerintem néhány évig még kint is tudok segíteni neki. Addig érdemes élni amíg szükség van ránk nem igaz?😀

6. 55Judit (válaszként erre: 5. - Katt2)
2023. febr. 12. 09:18

Én fiam is Fuerteventurára megy. Costa Calmára egyenlőre. Amint sikerül megvetnie a lábát, én is kiköltözök.

Aki ott nyaral, abba a veszélyhelyzetbe kerül hogy vágyik kiköltözni oda.

5. katt2 (válaszként erre: 4. - 55Judit)
2023. febr. 12. 09:06

Ez pontosan így van! Egy dologra kell csak nagyon ügyelni, hogy ezt a tevékenységet még fiatal korban kell elkezdeni, hogy a végeredményhez ne vénségünkre jussunk hozzá, mert akkor már nem lesz elég időnk élvezni, meg már fáradunk is.

Kanári szigetek? A fiamék ott voltak Fuerta Venturán ( ? ) egy hétig nyaralgatni. Kicsit aggódom, hogy kiköltöznek...

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook