Frontin szedése miatt, legyen még lelkiismeret furdalásom? (beszélgetés)
Eltelt a nyár!
Majd gyön ismét Tavasz, úgy jó!
. Milyen típusú gyógyszer az Alprazolam Orion tabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?
A gyógyszer hatóanyaga az alprazolam. A benzodiazepineknek nevezett gyógyszerek csoportjába tartozik. Az alprazolam a központi idegrendszerben hat és csökkenti a szorongást. Nyugtató, álmosságot okozó és izomlazító hatásai vannak.
Az Alprazolam Orion tablettát a
- pánikbetegség kezelésére
- a szorongás tüneti kezelésére adják.
Az alprazolam adása csak akkor javallt, ha a betegség súlyos, magatehetlenséget okoz, vagy az illetőt rendkívül megterheli.
Kezelőorvosa a gyógyszert néhány egyéb, a betegtájékoztatóban nem említett betegség kezelésére is rendelheti.
Nekünk volt olyan kolléganőnk,aki mikor odakerült, szedte a gyógyszereit, teljesen rendben volt, jól elvégezte a munkát.
Aztán elkezdte nem szedni, egyre inkább meggyőződése lett, hogy neki nem kell. Gondolom, valamibilyen csoport üdvös "segítsége" is benne volt.
Egy idő után már arról beszélt, hogy őt megfigyelik, az interneten is, ez már kihatott a munkájára is. Hiába próbáltuk meggyőzni, a testvérét is bevontuk. El kellett bocsátani.
Mivel nem szedte a gyógyszereket, máshol sem kapott munkát. Végül öngyilkos lett.
Szóval ne biztassátok egymást a gyógyszer ellen,negy mentális beteg nem tudja objektíven mwgítélni, hogy kell-e neki a gyógyszer. Így végzetes bajt isnokozhattok!
Az különösen pikáns, mikor vak vezet világtalant.
160? Akkor megnyugodtam. Nagyságrendekkel többen vannak, akik az orvos segítségében hisznek.
Nem, nem is kell értenem.
Szia.
én csak a 0,25mg felét reggel,nagyon ritkán a másik felét ha nagyon felmegy a vérnyomásom
Van egy zárt csoport. Ott tudnának neked mesélni a tagok az orvosok hozzáállásáról. 160 tag, egymást segítik a leszokásban.
De te ezt nem érted, ahogy már egy korábbi hozzászóló is kifejtette.
Á, dehogy.
Egy tanult szakorvos ilyet nem mond pár hét után, mert pontosan nagyon jól tudja, hogy hetek kellenek ahhoz, hogy egyáltalán beépüljön jól egy gyógyszer a szervezetbe és ott úgy fejtse ki a hatását, ahogy kell. Legyen az bármilyen gyógyszer, akár szorongásoldó, akár szívritmus szabályzó, tök mindegy. (A neten olyan címszó alatt lehet ennek utána nézni, hogy "gyógyszerek hatásmechanizmusa").
Persze aki nem akar gyógyulni, nem akar együttműködni, annak fölösleges magyarázni bármit.
Akkor semmi nyilvan egy 17 eves hiaba uvolt egy pszichiaterrel eredmenye nem lesz.
Eredmenye 7eve van amikor is leszokott rola 2ev alatt egyik naprol a masikra az osszeser letette az a 2ev kemeny volt neki.
Azota tud normalisan gondolkodni es nem alszik egesz nap a gyogyszerektol es lehet vele beszelgetni.
További ajánlott fórumok:
- Mi a véleményetek azokról a szülőkről, akik a fogadott lelkiismeretes orvosnak nem adtak borítékot, csak szóban köszönték meg és hazamentek?
- Bánt a lelkiismeretem
- Most ezért legyen rossz a lelkiismeretem?
- Szoktál megbántani embereket és mennyi ideig szokott lelkiismeret furdalásod lenni?
- Frontin szedésének lehet a mellékhatása fogyás?
- Hogyan teszed túl magad a lelkiismeret furdaláson?