Frontérzékenységre és fejfájásra mi a leghatásosabb megoldás? (tudásbázis)
A fejfájásommal tavaly nyáron ideggyógyásznál jártam. 1 hétig naplót vezettetett, 1-10 , mennyire fáj a fejem. Koponya ct, negatív. Utána gerincem miatt kezeléseken voltam. A telet viszonylag jól bírtam, napi 1-2 gyógyszerrel. Most megint nagyon erősen fáj, zsibbadásig. Látászavarok ugyanúgy. És a fényre is nagyon érzékeny.
Hova a francba lehetne menni? Tegnap is a falat kapartam, már reggel utálom, mikor felébredek, hogy; na- kezdődik mindjárt.
En is azt hittem, hogy dietazni draga mulatsag, de a heti nagybevasarlaskor kiderult, hogy epp ellenkezoleg. A sargarepa, cukkini, kaposzta fillesres zoldsegek, es aligha artanak. Ha "muszaj" pekarut venni, vehet puffasztott rizs- vagy kukoricalapkat, az sem kerul sokba. Adalekanyagokkal teli felvagott meg virsli helyett vehet sokkal olcsobban nyers hust, csirket, marhat, akarmit; siman megfozi sos vizben, es szeletelve eszi felvagott helyett.
Glutenmentes meregdraga liszteket, pekarut, meg tonkolybuzat stb. nyugodtan felejtse el, felesleges.
Ez csak nehany otlet igy hirtelen. Minden megoldhato, csak akarni kell ;)
Nagyon köstzönöm a tanácsot, ezt javasolni fogom neki akkor. Arról hallottam, hogy a fehér liszt fehér cukor elhagyása sok problémát megold. Csak valahogy rá kell venni, hogy ezeket be is tartsa :) Igaz szegény elég rendszertelenül étkezik,és akkor sem valami egészséges ételeket. Szóval megy a fehér lisztes pékárú meg mindenféle felvágottak, virslik. Ritkán főtt kaja.
Csak az a baj, hogy pénz szűkében nem is nagyon engedheti meg magának, hogy egészségesebb ételeket vegyen, mert ugye a gluténmentes, vagy tönkölyös meg egyéb dolgok már nem 8-10 ft-nál kezdődnek mint a semmire sem jó fehér zsömle vagy kenyér amit általában enni szokott.
Kedves tomka1, meghato a torodesed :)
Nos, akkor hadd pontositsak, mert az elobb pongyolan fogalmaztam.
Eloszor is, nem etelallergia (ha az allergiatesztek pozitivak, akkor mar nagyon nagy baj van), hanem etelerzekenyseg. Gyakran semmifele teszt nem mutatja ki, csak elhagyva egy-egy etelfajtat megszunnek a tunetek - adott esetben a fejfajas. Pelda: a fiam allitolag semmilyen etelre nem allergias, liszterzekenysegre negativ, megis, amiota nem kap glutentartalmu etelt, ejszaka orditas helyett alszik. Innentol mondhatnak az orvosok, amit akarnak, a tenyek magukert beszelnek.
Tovabba, sajat pelda, fronterzekenyseg temajaban. A fronterzekenyseg nem maga az ok, az mar kovetkezmeny. Nalam senki sem tudja jobban, hidegfront elott 3 napig kusztam-masztam, olyan migrenem volt, marekszamra ettem a fejfajascsillapitokat (hol segitett, hol nem). Amiota dietazom, lam, megszunt az erzekenysegem az idovaltozasra.
Persze vannak olyan esetek is, amikor tesztekkel kimutathato az erzekenyseg (fogorvosom), de az eredmeny ugyanaz: gluten, tejtermekek, van, akinel a tojas, akar nehany glutenmentes gabonafajta is palettara kerulhet, esetleg bizonyos husok, egyenenkent valtozo.
Kibulizhat az ismerosod tesztet, de nem biztos, hogy eredmenye is lesz. Szerintem sokkal jobban jar, ha "minimaldietaba" kezd, majd mondjuk egy het utan es fokozatosan kezdi enni nehanynaponkent a "gyanus" eteleket (tudod, mint a babaknal a hozzataplalas, hasonlo modon mukodik ez is). A szervezet nem hulye, azonnal reagalni fog a "nemszeretem" kajakra. Konkretan mergezeses tuneteket produkal, mint azt a masodik hozzaszolo olyan jol leirta. No, azokat az elelmiszereket kell elhagyni. Igy meguszhatjak a (felesleges) orvoshoz jarast, szurkalast, meg kulonbozo kotyvalekok hatasos vagy hatastalan fogyasztasat, ami nem egy utolso szempont, foleg, ha kisgyerek is erintett a dologban.
Nagyon drukkolok, hogy megoldodjon a problemajuk, en rengeteget szenvedtem, a fejfajas cudar dolog, senkinek nem kivanom. Majd ird meg az eredmenyt!
A kevesebb neha tobb. Eddig az osszes migrenes ismerosomnel (es rolam is) kiderult, hogy etelallergia all a hatterben. Amikor elhagytak egy csomo elelmiszerfajtat (jobbara a tejtermekek es a gluten volt a ludas), a fejfajas - es meg egy csomo mas panasz - csodalatosmod megszunt.
En ezen a vonalon indulnek el a helyeben.
A kivizsgálás sosem árt, mert valóban sok minden állhat egy visszatérő fejfájás mögött.
Én nekem gyógyszerész ajánlotta, hogy fejfájásra először próbáljam meg a Bére. Ca tablettát, állítólag segít (nem vagyok fejfájós, úgyhogy még nem próbáltam). Meg sok vizet kell inni, az minden fájdalom, gyulladás esetén hasznos.
Az én uram is frontérzékeny, fejfájós, sajnos. Bár ő nem hány mellé. A nagyapjától örökölte, aki 40 körül "nőtte ki"; az uram még csak 33 éves. Igaz, nincs teljesen kivizsgáltatva, de korábban volt már dokinál, aki szerint a migrénnek nincs gyógymódja. Mást nem talált.
A tuti tippeket én is várom! Köszönöm! Ja, és nagyon-nagyon remélem, hogy a most 3 hós kislányunk nem örökölte ezt az apjától!!!
Egy fiú barátom (38 éves) elég sokat panaszkodik fejfájásra és olyankor hányingere is van rossz a közérzete. Általában időjárás változáskor fordul elő, de igazán nem tudom követni de elég gyakran van ez. Azt mondta, hogy az apukájától örökölte és a gyerekének is szokott lenni ilyen. Mi a legjobb erre ami azonnal segíthet? Nem igazán szeret gyógyszert szedni de algoflex-et bevesz ha már nagyon rosszul érzi magát. Csak ilyenkor étvágya sincs és a gyógyszert nem akarja éhgyomorra.
Azt is mondtam neki, hogy ilyenkor is igyon sok folyadékot. B6-ot is szokott szedni de nem mindig segítenek ezek sajnos. Régebben volt már emiatt kivizsgáláson, hasi uh-n is de nem találtak semmit. Szerintem egy CT sem ártana, remélem nem valami agyi daganat mert az is jár sok fejfájással. Bár ez inkább időjárás változáskor van vagy nem is tudom. Csak az a baj, hogy orvoshoz nem tud menni, mert nem ide van bejelentve és elég bonyolult az egész.
Mit javasolnátok ami azonnal enyhítené a rosszullétét? Szerintetek milyen kivizsgálásra menjen el, hogy kiderüljön mitől lehet, hogy tényleg a frontoktól van-e vagy valami más?
Köszi:Zsu
További ajánlott fórumok:
- Béres Alexandra dvd-i közül szerinted melyik a legjobb/ leghatásosabb?
- Mennyi idő alatt tudok 5kg-ot fogyni?(és mi a leghatásosabb módszer)
- Rágcsálók (egér, patkány) elleni leghatásosabb módszer, praktika!?
- Szerinted, melyik a leghatásosabb diéta?:)
- Sokat fáj a gyerek feje. 9 évesnek adható fejfájásra gyógyszer, vagy mit ajánlotok?
- Ki mit szed migrénes fejfájásra, és meddig tart nála?