Franciás csirke recept

1 kisebb csirke,
80 dkg burgonya,
20 dkg vöröshagyma,
15 dkg paradicsom,
1 húsleveskocka,
vaj,
olaj,
bors,
só,
Piros Arany és
fokhagymakrém.
A Franciás csirke elkészítési módja:
Egy tűzálló tálat olajjal kikenünk, az aljára egy sor hagyma- és burgonyakarikákat teszünk, utána a sózott, borsozott fokhagymás feldarabolt csirke felét. Erre ismét burgonya, hagymakarika kerül, a csirke másik felét és a paradicsomot is rátesszük. Végül a megmaradt burgonyával lefedjük. A leveskockát feloldjuk, teszünk bele 1 evőkanál Piros Arany paprikát és ráöntjük. Alufóliával lefedve 1 órán át a sütőben pároljuk.
Lehet díszíteni reszelt sajttal és petrezselyemlevéllel.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: pingumaci, 2008. aug. 4. 23:34
A franciás csirke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.