Zöldséges-húsos nyárs recept
A Zöldséges-húsos nyárs hozzávalói:15 dkg koktél-virsli,
1 sárga kaliforniai paprika,
20 dkg koktél paradicsom,
20 dkg apró gomba,
2 kis fej lilahagyma,
1 kisebb cukkini.
A fokhagymás olajhoz:
3 gerezd fokhagyma,
1 dl olívaolaj.
Az összeállításhoz:
4 hurkapálca, előtte vízbe áztatva.
A Zöldséges-húsos nyárs elkészítési módja:
Olajban a fokhagymát gyenge tűzön felfőzzük, majd kb. 2-3 perc után leszűrjük és félre tesszük. A nyársakra tetszés szerinti sorrendben felfűzzük a zöldség és hús falatkákat, majd a félre tett fokhagymás olajjal vékonyan megkenjük a nyársra húzott falatokat. Végül 220 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt, alufóliával előkészített tepsin megsütjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2008. aug. 4. 13:39
A zöldséges-húsos nyárs elkészítési módja és hozzávalói.