Cukorkarima, Citrusspirál recept
A Cukorkarima, Citrusspirál hozzávalói:A tejes alapú turmixokat díszítheted kakaóporral
őrölt fahéjjal
csokireszelékkel
de akár kókuszdarabkákkal vagy fahéjrúddal is
A savanykásabb italokat feldobhatod cukorkarimával vagy citrusspirállal.
A Cukorkarima, Citrusspirál elkészítési módja:
Cukorkarima: Az egyik legegyszerűbb díszítés, amivel nem csak koktéloknál élhetünk: csavarjuk ki egy citrom levét egy mélytányérba, egy másikba pedig szórjunk kristálycukrot. Mártsuk a pohár száját a citromlébe, majd a cukorba és várjuk meg, amíg a kristályok a poháron megszáradnak. Karikázzunk fel citromot (vagy más citrusfélét), szeljünk cikkekre egy kisebb ananászt, vágjuk be őket félig és helyezzük a pohárra. Citrusspirál: Vegyünk egy éles kést és a citrusfélét (citrom, narancs, lime, grapefruit) körkörösen hámozzuk meg úgy, hogy a spirál minél vékonyabb legyen és egyben maradjon (mintha krumplit hámoznánk). A kész spirál akár az italban, akár a pohár szélén remekül mutat.
Ha vendégeid vannak, a fahéjjal vigyázni kell, meg kell kérdezni, hogy szeretik-e.
Ha gyorsan szeretnénk készíteni:
A pohár cukrozásához nem kell kifacsarni a citromot, elég ha kettévágsz egy citromot és azzal a pohár szélét kicsit rányomva végighúzod.
A kiegíszítő ötleteket köszönöm : MelisUk-nak!
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: pingumaci, 2008. júl. 26. 10:50
A cukorkarima, citrusspirál elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.