Uborkabólé recept
Az Uborkabólé hozzávalói:1 nagy zöld uborka
10 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
1 liter fehér bor
Az Uborkabólé elkészítési módja:
Az uborkát meghámozuk,vigyázunk hogy ne legyen keserű.Vékony szeletekre vágjuk.Mély üvegtálba teszük,rászorjuk a porcukrot,citrom reszelt héját 1/2 órát állni hagyjuk.Leöntjük egy üveg fehér borral és fogyasztásig hidegre allitjuk .Fogyasztás ellőtt leszűrjük és hozzáadunk 1-2 üveg hideg szódavizet.
Enyhén fanyar izű és igen frissitő nyári ital, a másnapos gyomor kitűnő gyógyszere.
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: katalin19, 2008. júl. 25. 19:47
Az uborkabólé elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.