Franciából középfokú nyelvvizsga 6 hónap (napi 2-3 óra) tanulás után reális? (beszélgetés)
szerintem sikerülhet.
bár napi 4-5 órával biztosabban meglehetne.
hát próbáld meg.
mindent bele! :-)
Szerintem, ha a "papírt" meg is tudnád szerezni, fél év alatt napi 2-3 órányi gyakorlással nem tud annyira elmélyülni a tudásod Sokra mész a nyelvvizsgáddal, ha egy ca va?-n kívül mást nem tudsz mondani...
Miért lenne ilyen sürgős a nyelvvizsga?
Szerintem nincs ember, aki ezt így meg tudná jósolni neked. Vannak nyelviskolák, akik kezdő szintről 4 hónap alatt középfokú nyelvvizsgát ígérnek napi 5 órás intenzív nyelvtanfolyammal, de szerintem inkább fél év napi 5 óra intenzív tanulás a reális. De én nem vagyok szakértő.
A kreatív nyelvtanulási módszer reklámjaként írtak le egyesek csodákat, én ebből csak az angolt ismerem, de szinte teljesen kizártnak tartom, hogy csak az alapján valaki le tudjon tenni egy komplex B2 szintű nyelvvizsgát.
Angolból felsőfokú nyelvvizsgám van, amit szinten is tartok. Érdekel is a nyelvtanulás.
Franciából van egy kis szókincs ismeretem, illetve egy-két nyelvtani egységet (naggggggyon alapok) is ismerek, így már nem 100% nulláról indulnék. Továbbá érdekel a kultúrája is, még ha most a "papír" megszerzése fontosabb is.
Így van esélye egy középfokú vizsga megszerzésének? Diplomámhoz kellene...
További ajánlott fórumok:
- TELC középfokú nyelvvizsga
- ECL középfokú nyelvvizsga
- Az iskolai nyelvtanulás elég a középfokú nyelvvizsga letételéhez?
- Fel lehet készülni egy középfokú angol nyelvvizsgára 2, 5 hónap alatt?
- Óvónő képzés levelezőn hol van ami jó is? Kell középfokú nyelvvizsga hozzá? Vagy legyek inkább dajka?
- Szerintetek mennyi idő alatt lehet felkészülni, egy középfokú nyelvvizsgára?