Főzéssel kapcsolatok kérdések-válaszok. (beszélgetés)
Szia!
Én úgy szoktam kezdeni, hogy vaj és olivaolaj keverékén hagymát dinsztelek, nagyon lassan, és amikor már ilyen lekvár-állagú, akkor dobom rá a kockára vágott húst.(Próbáld ki egyszer vadból is, isteni:) ) Mikor kicsit lepirult, felhúzod vízzel vagy alaplével és hozzáteszed a többi dolgot.
Így nem habzik már fel.
A citromot én még a tejszín előtt adom hozzá.
A tejszínt a legvégén, és azzal már csak összemelegítem, nem forralom. Nem én vagyok ilyen okos, hanem Széll Tamás :)))
elekéről=elejéről
Inkább nem kommentelek ma már....
Hú, valami lemarad ott a mondat elekéről..... :D
Szóval:
Én ragulevesnél nem szoktam leszedni a habot,
nem számít ha zavaros a leves, megy ügye be is habarod. Én citromot nem teszek bele, mert a tejföl kellő savanyúságot ad. Estleg tegyél bele kevés mustárt, ha savanykásabban szereted!
Habzik igen,,,én ha tejfölös ,tejszínes a leves nem szedem le,elfő ha nem lobogtatod.
A tejszínnel már nem forralod nagyon,,a tüzről levéve csepegteted a citromot,kevergetve.
További ajánlott fórumok:
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Kérdések és válaszok a 90 napossal kapcsolatban
- ÉGVILÁG... minden, ami csillagászattal kapcsolatos
- Időjárassal kapcsolatos szavak
- Mondanátok nekem sütéssel-főzéssel kapcsolatos filmcímeket?
- Ide szeretném összegyűjteni azokat a tapasztalatokat, recepteket, fortélyokat, amelyek a pároló edényben való főzéssel kapcsolatos