Fotózás, ovi (beszélgetés)
A kislányom ovijában is sokszor van fényképezés.Mindig szólnak előtte.Ott lehet lenni,bármikor,lehet tesót vinni.Ha nem tetszik,nem kérem,nálunk ebből nincs probléma.
A szülinapjára behívtam a barátnőm férjét,ő fényképezte.Nem szóltak hogy nem szabad,sőt már az ovónéniknek is küldtem belőle.
Ha kell az ovónénik a szülők otthagyot gépével fényképeznek,nálunk nagyon jó a kapcsolat a szülőkkel.
De sajnálattam vettem tudomásul hogy mekkora különbségek vannak ovik között.Keresztfiam fényképe egyszerűen förtelmes volt.Nadrág nyakig felhúzva,a szára majdnem a térdét verte....:(és állítólagosan hú de szuper oviba jár.
Sok múlik az ovónőkön és a vezetőségen!
Mond meg kerek-perec,hogy köszönöm nem kérek fényképet vagy hogy ne is fényképezzék.Ebből ne legyen problémád.Amúgy is gondolom van annak a pénznek máshol is helye.Ha meg nem értik meg akkor elég nagy baj van:(
Nálunk 600-ért adják a képeket,és pont ezt csinálják mint nálatok.Mi meg köszönjük nem kérünk belőle,pont az általad leírt okok miatt.Minden óvodai rendezvényre viszünk fényképezőt,van elég ovis fotó.
Az meg nem érdekel,erről kinek mi a véleménye.Az óvónő is egyet értett,amikor azt mondtam,hogy kösz,nem kérünk az ilyen pofátlan pénzlehúzókból.
Elég lenne évente egy óvodás és iskolai fotózás,úgy ahogy azelőtt is volt.Nem értem ezt a majmolást,hisz mindenki fotózza amúgy meg a gyermekét.
Nálunk az óvodában csak egyszer volt egy évben,így akkor mindenki csinosan fel volt öltöztetve,megfésülve és kész.
Kb 4 fotózás van 1 évben.
2 héttel előtte kiírják az ajtóra,ha valaki akarja a fotózást akkor jelentkezni kell.
A szülő ottlkehet,pl biztatni a gyereket,hogy csíz,húzza ki magát,fésülni,ruhát igazítani stb.
Az ovi 10%-ot kap a bevéltelek árából.
De egyáltalán nem kötelező a részvétel.
Az én férjem fotós. Ovikban-iskolákban nem fotóz, de szeretne. Egyszerűen nem lehet azonban bejutni egyetlen helyre sem, mert mindenhol azt mondják, hogy már van fotósuk. Történt egyszer, hogy valami miatt nem tudott menni egy adott ovi fotósa, és az óvónéni (a férjem unokatestvére), hogy mentse a helyzetet, szólt a férjemnek, hogy jöjjön. Az én drága párom alapos ember révén nem sajnálta volna az időt a fotózásra, minden gyereknél megvárta (volna), amíg feloldódik, és igazán jó képet lehet csinálni a gyerkőcről, így lassan haladt, és az óvónénik közölték, hogy na ennyi idő nincs, és odatolták, meg elrántották a gyereket, ha sírt, ha meg volt ijedve stb. A képek nagyon jól sikerültek (azóta tudjuk, hogy ez jó üzlet is egyben), és hiába emlegetik a szülők, hogy ekkor voltak jók a képek (az unokatesó óvónéni mondja), mégsem tudunk még ide sem visszajutni, amit most már ezen a helyen nem csak az akadályoz meg, hogy van fotósuk, hanem az óvónénik rossz emléke, hogy milyen sokáig tartott a fotózás, mikor ezt fél perc alatt el lehet intézni. Azóta hívásra házhoz jár a férjem, általában több gyrekes családokhoz, de ilyen évente csak párszor van. Itt azonban mindig csodálatos képek születnek, nem olcsó ugyan, de mindig nagyon elégedettek, és egymásnak ajánlják.
Szóval szerintem azért nem jók a nképek, mert nem hagyják a fotósnak, hogy kellő időt szánjon rá. Egyébként a karácsonyi és az anyáknapi fotózás bőven elég lenne nem? Az, hogy évente 5-6-szor van, az tényleg elég lehúzni akarás jellegű. Szerintem nyugodtan meg lehet mondani, ha valaki nem kér képet, szerintem nem neheztelne érte sem óvónő, sem fotós. Vagy ha igen, legyen az ő baja.
Nálunk fix a karácsony előtti fotózás. Ezen felül jönnek farsangkor és tavaly volt évvégi csoportkép, valamint egy arcfestős - ez utóbbi idén nem volt, szerintem kimaradt, bár még behozhatják valahol.
A karácsonyi kivételével a többi drágább szokott lenni, ezt alapítványi fotózásnak is hívják: ha megveszed, akkor az ovi alapítványát támogatod vele, de természetesen nem kötelező. Azért aki megteheti, mindig szokott ilyenkor is 1-2 képet vásárolni, de nem egy bent szokott maradni. Én pl. most farsangkor is bent hagytam a nagyon béna képeket, nem szokott érdekelni, ki mit gondol róla, a gyerekem ne aludjon a fotókon. :P :))
Megkérdezik hányat kérsz (mert ezt megkérdezik), és megmondod, hogy köszönöm, egyet sem. :) Ennyi!
A fiam a suliban már önállóan intézte, oda is "bepofátlankodott" egy fotós... fotózott, vitte a képeket, adta a papírt, ki mennyit kér... el se jutott hozzám, a fiam közölte, hogy egyet sem. :)
Igenis, hogy sok a 400 Ft egy darabért... szerintem. :)
Ilyet még nem is hallottam!Hogy nem szólnak előtte,meg kócosan,maszatosan????Nálunk szólnak és karácsony előtt volt,meg nemrég egy csoport kép,meg most az anyák napi húsvéti egyben!aztán ennyi 1 évben.Miki-farsangkor be lehet adni a saját gépünket és óvónők lefotózzák,evés,tánc közben,csaoportosan,egyénileg...a saját gépemmel.Nem értem minek hívnak ilyenkor fotóst?Felesleges.Én a helyedben beszélnék erről a többi szülővel,hidd el ugyanez lesz a véleményük,és szülőin megemlíteni az óvónőkek hogy nem igénylitek ennyiszer(elég karácsonyi+húsvéti egybekötve Anyák napival)és szóljanak előtte mert csiniben kéne fotózni!!!Sztem a többi szülőnek is drága,meg felháborító hogy maszatosan,játszós gatyába fotózzák!Össze kell fogni.
Amúgy is rafkós a fotós mertnálunk is bevittem a kistesót,és úgy rakta anyák napi keretbe őket hogy külön külön,hogy vegyem meg mind a két félét,pedig készült közös kép is!!!!!Véletlenül se azt tette volna Anyák napi felirattal!!!!!:)))
Nem lehetne ezt finoman megmondani az óvónőknek?
Nálunk van olyan viszony a szülők-gondozók között, hogy ilyesmit nyugodt szívvel fel lehet hozni.
Én, magamat ismerve, biztosan szóvá tenném-legalább szóljanak elötte, meg ilyenek...
Az a baj, hogy itt néha nem is szólnak. Még, ha nagyon akarnánk sem tudunk felkészülni pl. egy ünneplő ruhával. Volt, már, hogy az ovis "játszós" melegítőben volt lefényképezve a gyerek.
Most legalább szóltak, szabadnapos is lesz a gyerek az biztos. Ennyi pénzért, egy (elég olcsó) digitális géppel kb. 150 képet készíthetek róla, róluk és legalább úgy van öltözve, ahogy én akarom, nem maszatos az arca. És a kép minőségében sincs azért olyan nagy különbség.
Szia!!
Én Pest megyében lakom, itt 5 óvoda is van.
Mi októberben kezdtük, de nálunk is volt már 2-3 alkalom. Viszont nálunk lehet szólni, hogy köszönjük nem igényeljük a fotózást...
Középső gyerekemnél ma az oviban bejelentették, hogy két hét múlva fotózás. Esetleg lehet vinni a kistesót is, hogy közös képeket készítsenek.
Ez rendben is van, de ebben a tanévben ez már az ötödik alkalom, hogy a fényképész jön. Volt szeptemberben, az ovis bulin, fotózta a télapóval, farsankor, és egyszer odavitt egy arcfestő lányt, akkor is több képet készített a gyerekről. És, ha már ott a kép, rajta a fiam, és mosolyog, hát megveszem, darabját 400 Ft-ért, ami nem is lenne sok, de volt, hogy hat kép volt.
Nem beszélve, hogy van egy iskolás gyerek is, náluk ugyan eddig "még" csak kétszer járt (bár igaz, hogy farsangkor nem akart felöltözni), de várható. És mi lesz, ha a kicsi is ovis lesz, mennyi képet kell megvennem. Mert, ha lefényképezik, akkor meg kell venni, vagy úgy néznek rám mint a véres rongyra.
Legalább most szóltak, hogy mikor jön a fényképész, vagy, hogy jön egyáltalán, mert néha még arról sem szólnak.
Bevallom most fontolgatom, hogy azon a napon nem viszem a gyereket oviba. Fizetek kétezret öt képért, ahol kócos a gyerek, mert a haját nem igazítják meg, a pólója félig van a nadrágjába beletűrve, vagy épp tízórai után maszatos az arca.
Másoknál is ennyiszer fényképezik a gyereket egy tanév alatt? És, ha igen, hogyan hárítsak?
További ajánlott fórumok:
- Játék - Nyerj fotózást!
- Esküvői fotózás - milyet, mennyiért?
- Iskolai fotózás - Szerintetek ez etikus dolog?
- Szerintetek érdemes esküvői fotózásra esküvői fotós felkérni vagy megteszi egy (sima) profi fotós is?
- A páromnak szülinapjára szeretnék egy fotósorozatot készíteni. Hogyan zajlik egy ilyen fotózás?
- Tippek bikinis fotózáshoz való felkészüléshez