FONTOS!!! Vérvétel laboreredményt tudna valaki értelmezni? Bepánikoltam kissé... (tudásbázis)
Sziasztok
Nem tudja valaki mire utalhat az
alacsony Segment (33,90% "37,00-72,00")
és az
emelkedett Ly (51,40% "20,00-50,00")értéke? ez jött nekem ma a véreredménybe.
ja, hát csak ezt látom ami süllyedéses:
vvt sülly. meghat. 5 mm/óra, ref. érték 1-20
több nincs, és crp-t se látok
oda van írva, hogy Süllyedés:.....
ebből látod :)
sajna csak két hét múlva megyek a háziorvoshoz, ezért tájékozódok, hogy vajon mi lehet..
"crp vagy süllydés mennyi? "
őőhm ezt miből látom?
nem igazán értek ezekhez..
valami gyulladás lehet a szervezetedben
crp vagy süllydés mennyi?
persze okosabb lenne, ha a saját kezelőorvosod kérdeznéd, de megértem, hogy addig tájékozódni próbálsz!
jobbulást!!!!
PCOS az alapbajom..
de az nincs összefüggésben ezekkel a fehérvérsejtekkel.
És a májjal sem.
Ezért is aggódom, hogy mi lehet :S
A TSH-val már inkább.
nem nyitja meg valamiért :S
a lényeg:
Segm. 47,9 % (65-75 a referenciaérték)
Ly. 42,3 % (25,0-35,0)
GGT 109 U/I (7-35)
Alk. foszfatáz 44 U/I (98-280)
TSH 4,916 (0,270-4700)
FT3 reagens hiány
Sziasztok,
ma kaptam meg a leletemet, kicsit aggódok.
Kérlek nézzétek meg, elsősorban a Segm. és a Ly. alacsony és magas értéke izgat.. Mit jelentenek ezek?
Ráadásul a GGT-m, a májamnál is elég magas az érték.
2 hete kezdtem el Dianét szedni, ha ez számit valamit.
Mi bajom lehet? :S
A válaszokat előre is köszi!
Mondom az oltási kiskönyvedben esetleg. Vagy egészségügyi kartonban,amit ki kellett adjnak amikor végeztél a sulival. Illetve ha nincs nálad keresd fel a sulid védénőjét neki meg kell legyen.
Ha pedgi nem emlékszel még mindi o9tt van amit írtam laborvizsgálattal meg lehet állapítani,ohgy átestél-e már fertőzésen illetve kaptál-e oltáatr. Ez az úgynvezetett HBsAg v titer vizsgálat. Ezt pl kismamáknál minidg elvégzik. Nem túl olcsó vizsgűlat. Csak indokolt esteben támogatja a tb: pl kismama, vese vagy egyéb krónikus beteg akinek kezelése során a vérével érintkewznek.
Hepa A fertőző máj gyulladés rossz higiéniával terjed.. cseppfertőzéssel is. A fertőzött ember vizelete székelet.
Hepa B... c B csak nemi uton és vérrel.
sziasztok, voltam dokinál.
azt mondta, hogy
-bogyó elhagyástól nem lehet (akkor lehetne, ha most kezdtem volna el, de ugyebár most hagytam abba)
- gyógyteától nem lehet (azért megkérdeztem)
- biztos, h a májammal baj van, de kicsi az esélye, h hepatitis. a B és C verziót pedig kizárhatjuk, mivel az szexuális úton terjed, és augban még jók voltak az értékek, márpedig két éve csak a párommal feküdtem le
hepa A lehet, mert az kajával terjed...és szeptemberben voltunk Bulgáriában...:S
- nagy eséllyel vmi vírusos fertőzés miatt lesz
adott újabb beutalót vérvételre, ahol most majd hepára is néznek. meg kértem hasi UH-ra is beutalót, azt majd Csepelen kell, bár itt nemtom, h hol van az SZTK.
kicsit félek még mindig, bevallom...főleg, h ha hepa, akkor ki tudja, kit fertőztem még meg...v ez h terjed pontosan?!
üdv!
csak picit..CRP-t és We-t néztek vérből, azok is magsabbak?
További ajánlott fórumok:
- Hogyan kell értelmezni? A szerelem nem egy, hanem az egyetlen lehetőség, hogy boldogok legyünk... ez vallomás, vagy csak kijelentés?
- Valaki segítene értelmezni? Down szindróma 1:30
- Van valaki aki tudja értelmezni az MR vizsgálati eredményeket?
- Édesanyám PET-CT eredményét ma kapta meg, de a gyógyszeren kivül nem lehet értelmezni rajta semmit, aspiratioja valami ilyesmi?
- Hogyan kell értelmezni az alábbi mondatot?
- Ti, hogy értelmeznétek ezt? (18:)