Folyamatos biztosítási idő- fizetés nélküli szabadság- terhesség? (beszélgetés)
katie_rose-nek
Szerintem megigényelheted a gyest is. Kérdezd meg hivatalos helyen.
Asszem azt meg az előző naptári év átlagkeresetéből számolják. Én akkor is voltam két hónapot táppénzen, és az csökkenti az átlagkeresetet.
De "hál' istennek" mivel maximalizálták a GYED összegét ez nem befolyásolja a végeredményt. :-/
Szia
Én veszélyeztetett terhesként voltam itthon az ikrekkel a 18. héttől szülésig és beleszámított. Enélkül nekem se lett volna meg a 180 napom.
Említettem,hogy elvesztem.... :D
A lényege a kérdésemnek,hogy ha nem lesz összefüggő 180 nap emiatt a kihagyás miatt a szülésig, akkor érhet-e valamilyen hátrány?
Illetve ha veszélyeztetett terhesként otthon töltöm az utolsó pár hónapot az beleszámít-e a 180 napba?
Sziasztok!
10 hetes kismama vagyok és elvesztem a jogszabályok rengetegében. Azt olvastam,hogy folyamatos "X" nap biztosítási idő kell egyes juttatásokhoz. Viszont én márciusban az egyetemi gyakorlatom miatt fizetés nélküli szabadságon voltam. Ez azt jelenti,hogy nem folyamatos a munkaviszonyom?
Valószínűleg nem fogok 180 napot dolgozni még a szülésig,mert fizikai munkát végzek és hamarabb kell majd táppénzre mennem. Már ha kaphatok...
Segítenétek,hogy hogyan is van ez?
További ajánlott fórumok:
- A munkáltató elküldheti a dolgozót fizetés nélküli szabadságra?
- Mennyi ideig küldhet egy munkáltató fizetés nélküli szabadságra?
- Gyed után fizetés nélküli szabadság van? Ugye nem?
- Fizetés nélküli szabadság melletti munkavállalás
- Szerintetek ha kiveszek a hónapban pl. 6 nap szabadságot akkor a fizetésem kevesebb lessz?
- Ha a terhesség alatt táppénzen vagyok, akkor a gyed kiszámításakor a táppénz 70%-át kapom, vagy az eredeti fizetésem 70%-át?