Fokhagymás ízesítő recept
A Fokhagymás ízesítő hozzávalói:1 kg fokhagyma
ecet
só
cukor viz
szalícil
A Fokhagymás ízesítő elkészítési módja:
A fokhagymára tegyünk egy kis vágó deszkát és nyonjuk meg szétesik gyorssabban tudjuk pucolni, a szép cikkeket külön rakjuk amelyik megnyomodott külön annyi ecetes levet készitsünk amennyi ép ellepi majd a szépcikkeket belerakjuk egy üvegbe ha van egypár szem mustármagot 1-2 babérlevelet is dobjatunk bele. Le zárjuk 2 hétmulva fogyaszthatjuk minde féle sültekhez vagy szendvicsekre nagyon fincsi. A törött cikkeket vagy húsdarálon agy /KUTTER/ apritógéppel egy evőkanál vizzel péppényomjuk egy evőkanál sót elkavarunk benne és müanyag dobozkába betesszük a mélyhűtőbe. nagyon sokáig eláll és nem bosszankodunk, hogy kifujta magát a fokhagymánk. Minden ételbe használható.
Kategória: Savanyúságok receptjei
A receptet beküldte: gevi1931, 2010. jan. 13. 15:15
A fokhagymás ízesítő elkészítési módja és hozzávalói.