Fokhagyma és egészség (beszélgetős fórum)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Fokhagyma és egészség
Ez a mézes fokhagyma jól hangzik. Az lenne a kérdésem, hogy ez nem okoz gyomorégést vajon? Mert nekem a fokhagymától mindig ég a gyomrom, holott a vérnyomásom miatt többször megpróbáltam enni (aztán maradtak a gyöngykapszulák).
Majd azért kipróbálom mézesen is, bár én tuti, hogy tüzet fogok okádni, sajnos.
Igazad van - a 7 év nélkül a többi jó!
Ételként nálunk is gyakori, de gyógyítóként inkább kapszula. Mert sok hatóanyag van benne és emberek közé lehet menni.
Van 1 kúra ami nagyon jó és 7 év után kell megismételni.Jó értisztító és immunerősítő.
3 dl gyógyszertárban kapható higított alkoholban kell 10 napig áztatni a lereszelt vagy préselt fokhagymát (pontosan nem tudom mennyit ,azt hiszem 30 gr-ot úgy,hogy minden nap meg kell 1-szer kevergetni.10.nap után lekell szűrni egy jól zárható üvegbe és napi 3x25 cseppet kevés gyümölcslébe vagy vízbe elfogyasztani.
:))) csak ugye magamon nem érzem...
de a "mindennapos evésztre" föltalálták már a fokhagymagyöngyöt is (v. kapszulát),bár gondolom az nem annyira hatásos,de szaga nincs tuti!és fokhagyi íze sem!!!:)))
VAn ilyen, én kislány korom óta kifutok a világból a szaga miatt, és ha megérzem, én is hányok...
Én is pont ez miatt tubusos hagymakrémmel főzök...
Ez azért van, valamelyik tudományos űűűűűtv-csatorna bemutatta, hogy ha az agyunkban az a központ, ami a kintről érkező ingereket fogadja, és alacsony az ingerküszöb, akkor minden, ami annál nagyobb ingerű, az kiváltja az irtózást, a fóbiát az adott dologtól...
Én sem tehetek róla, ez van...
PEdig a párom is elfogadta, és a főztöm az egész családnak ízlik...
A tubusos hagymakrémmel is lehet főzni...
Sőt olyannyira van szag, amíg sül, pl. az olajban, amihez kell, hogy addig nekem is ki kell mennem az erkélyre, mert öklendezem, amint el kezd az olaj forrósodni...
És én is nemegy ilyen illetőt ismerek, Aki irtózik a hagymaszagtól...
a hányást én sem értem,bár én már mondhatni fokhagymafüggő lettem!!!régebben minden nap 2-3 gerezdet ettem magában,s volt úgy,h az egyiket szét kellett rágnom,annyira "kívántam" az ízét...aztán tanácsolták fogjak vissza az adagból,s szétrágásból,mert érezni rajtam,s így azóta napi 1 gerezd,szétrágás nélkül az adag!
bár nekem nincs magas vérnyomásom,koleszterinem...,hanem ezek megelőzősére,s vértisztítás gyanánt kezdtem el enni...majd rászoktam... :)))
ajánlom mindenképp!!!
Én is használom a mézes fokhagymát.
Javaslatom:Mindig kitisztítani az orrot,mert könnyen hányhat az ember amikor a fokhagymát lenyelné.
Betegségre, ill. annak megelőzésére a mi téli receptünk a sok gyógyszer helyett:
NApi 1 (ha beteg vagy 2-3) gerezd fokhagymát apróra vágsz, beleteszed egy kiskanálba. MÉzet csurgatsz rá, majd ha van és szereted, akkor jó kis házipálinkával, ha nem akkor teával leküldöd. A kanálról csak be kell kapni mint pl egy adag tejbegrízt, nem kell szétrágni, így nem érezhető a szaga sem, max egy büfi erejéig csak:D
Mi mindig ezt csináljuk, és nem szoktunk télen ágynak esni. Szerintem jobb mint mindenféle gyógyszert össze-vissza szedni:)
Ugrás a teljes írásra: Fokhagyma és egészség