Fogyókúrás tévhitek miatt kövérek a magyarok? (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Fogyókúrás tévhitek miatt kövérek a magyarok?
De igen=áztatom.
Puffadni nem puffadok, nem erre értettem az igent és aki úgy csinálja, ahogy írtam, az sem fog többet puffadni ezt ígérem!
De igen, mindent áztatok, igaz, erre az van írva, hogy nem kell. És az áztatóvizet ki kell dobni, ezzel a 2 dologgal is lecsökkentjük a puffadás esélyét, a főzővizet el is lehet párologtatni, aki akarja. Aztán kakukkfű, rozmaring bele, ezek is segítenek, de még fontos, hogy mindennap legyen valamilyen hüvelyes (akár csak egy kis adag), mert csak mindennapos fogyasztás mellett emelkedik meg rendesen annak az enzimnek a termelése, ami ilyenkor kell. Nagyjából 2 hét alatt elmúlik a puffadás (ha mindennap van hüvelyes), de ha 3 hetet kihagyunk, akkor újból kevesebb enzimet termelünk hozzá és kezdhetjük elölről:P
A rostok miatt is lehet, aki nincs hozzászokva a rostos táplálkozáshoz, annak emiatt is gond van az elején de ehhez is nagyon gyorsan hozzászoknak a belek.
Érdekes, hogy sokaknak az a kifogása, hogy irritálja őket, holott egy csomó hüvelyes gyulladáscsökkentő is és még irritábilis bél szindrómások is ehetik (azokat, amelyeknek lágyabb a héjuk). A refluxosoknak meg kimondottan nagy segítség, az érzékeny gyomornyálkahártyát sem bántja.
Persze aki soha nem eszi, annak az elején furcsa lesz, de ez hamar elmúlik, tényleg:)
Ráadásul olcsó is, szóval ez sem lehet kifogás.
Mindig nézegetem a boltban azt a részt, ahova a hüvelyeseket rakják, el nem mulasztanám, hátha van valami, amit még nem ismerek. Fel se tudnám így kapásból sorolni, hogy hányféle színű, alakú, típusú babot vettem már, de a lencse is sokszínű. Ma találtam feketelencsét, ami ilyen pici, golyó, nem lapos korong.
Fehérje 25g (vagyis több is mint a csirkemell, de a húsokénál is több)
Szénhidrát 44g (az eddigi legalacsonyabb ch, amivel találkoztam a hüvelyeseknél)
Rost 16
Zsír 0,7g
A fekete színe miatt tele van polifenolokkal, amúgy meg ugyanúgy van benne vas, cink, kálcium, mint a többi hüvelyesben.
Vagyis csak azt akarom mondani, hogy ilyen egyszerű kis növény mennyivel gazdagabb mint a szokásos csirkemell-rizs kombó.
A csirkemellben van fehérje, de ezenkívül más nem nagyon (igaz, még mindig több zsír van benne mint a lencsében), se ásványi anyagok se semmi. Ezt kiegészíteni rizzsel-> nem a legjobb fehérje a növények közül, szintén semmi különös ásványi anyag, nyomelem tartalom, alig van benne, szóval csak szénhidrát és pici rost.
Ennyi erővel egy 5-10 deka mennyiségű lencséből főzött lencsét kiegészíteni egy kis zöldséggel sokkal komplettebb, értékesebb ételt kapunk.
A feketelencsét pl áztatni sem kell, a legtöbb lencsefajtát sem. 30-40 perc alatt megfő (el lehet készíteni előre is).
Szia!
Sajnos elmaradt a dolog, de igyekszem mielőbb pótolni. Ez nem most hétvégén lesz, jövőhéten viszont szeretném. :)
Karalábéval csinálnám, nem is hangzik rosszul. Nyami :)
Persze, főzd addig, amíg a villát bele nem tudod szúrni.
Én is ki fogom próbálni, de várom a beszámolódat, akár a zelleres, akár a karalábés változatról.
Mivel ez csak egy blogbejegyzés, nincs tudományos értéke, de amit a mesterséges édesítőkről írt, egyik mondata üti a másikat:
"a mesterséges édesítőknek a glikémiás indexe 0, az inzulinigényük 0"
Vagyis 0=nulla inzulinigény.
Ha nulla inzulinra van szükségem, akkor a hasnyálmirigyem nem fog termelni inzulint, hiszen nulla (semmi!) inzulinra nincs szükség vagyis marad ott ahol van, egy tapodtat sem fog elválasztani inzulint.
A következő mondatban pedig ezt írja:
"kivéve, hogy amikor édeset érzünk a nyelvünkön, akkor az agy utasítást ad a hasnyálmirigynek, hogy válasszon el inzulint"
Itt akkora ellentmondás van mint egy ház. Ha 0 inzulint kell termelni, max olyan utasítást fog adni az agy, hogy "maradjál, nem kell inzulin", vagyis semmi sem történik. Ha pedig nincs inzulinelválasztás, akkor abból az édesítőből az istennek sem lesz zsír.
A másik meg az, hogy alább is írtam, a méz, juharszirup és a többi természetes édesítőben meg van szénhidrát ezért muszáj hozzá inzulint elválasztani, de itt ugye nem is kalóriamentes édesítőkről van szó, tehát logikus, hogy hízlalhatnak is.
Talán majd így összeáll.:)
Nem. A magyarok azért kövérek, mert:
-hatalmas mennyiségeket esznek (nem igaz, hogy egy férfinak kell 3-4 szelet rántott disznó egy étkezésre, körettel)
-rossz főzési technikákat alkalmaznak (rengeteg mélysütés, panírozás, szanaszét főzés de semmit nem tudnak a párolásról, a blansírozásról vagy egyebekről)
-értéktelen alapanyagokat használnak (mindenbe liszt, ócska fehér rizs stb.)
-nem esznek zöldféléket, maximum szétfőzve vagy kis savanyítással
- minden "köret" rizs meg krumpli, egyéb mintha nem is létezne a világon
-a paraszti konyha étkezési szokásait istenítik, mint hagyományt, ami olcsó, kalóriabomba, de tápanyagszegény, ellenben a paraszti lét mozgásmennyisége már régen nincsen meg mindehhez
-sportolni meg lusták.
Ezért kövérek a magyarok.
Sziasztok! Ma rakott krumplit fogok készíteni zellerrel vagy karalábéval, a krumpli helyett. Ehhez a típusú ételhez melyiket ajánlanátok inkább, a zellert vagy a karalábét?
Elő kell főzni ezeket is, gondolom.
Ez nem igaz, mert az édesítőszert a cukorbetegeknek találták ki, nekik meg pszichés alapon sem és "agyi utasításra" sem történik semmi a hasnyálmirigyükkel. Az édesítőszer nem vált ki ilyen reakciót.
Természetesen a kalória és szénhidrát NÉLKÜLIEKRŐL van szó, van, aki édesítőszernek hívja a fruktózt is vagy a juharszirupot, mézet, glukonont, ezekben van ch.
Viszont a többi nem vált ki ilyen reakciókat, hiszen vagy egy csomó ember belehalna egy pohár édesítős limonádé fogyasztásába, vagy rosszul lenne egyből, én meg még ilyet nem láttam, hallottam.
Fúúú, köszi a tippeket! :D
Az útifű maghéjról már hallottam/olvastam, nagyon jó. Sajnos nekem az már nem fér bele anyagilag. :(
Fixált mennyiségeim nincsenek a zöldségekben, csak az, hogy pontosan mikor kell ennem, és milyen jellegűeket.