Fogyókúrás bejgli? (beszélgetés)
Semmi baj. néha én is kicsit hamarabb mondok írok valamit. mégegyszer tényleg semmi baj !!! :)
Nem.. semmiféle ilyesmit. a természetes édesítők közül max a xilit, a stevia
illetve a fruktóz de igazából azt se nagyon ajánlják az orvosok.. :S
nem sok alternatíva van a természetesből. mesterséges annál több de azok meg ugye nem egészségesek. viszont mértékkel fogyasztható.
szia! bocs, tényleg bele sem gondoltam, hogy cukorbeteg nem ehet cukrot, még egyszer bocs! de mézet sem ehettek? ha igen, az jobb, mint bármelyik édesítőszer
utánaolvastam már. igen készülhet kukoricacsutkából (kereskedelmni forgalomba is tán az kerül)
de a nyírcukor az xilit. de nem minden xilit nyírfacukor :D
na ezt jól megaszondtam :)
Tegnap vettem egy csomag xilitet, rá van írva: kukoricából készült.
a nyírfacukor és a xilit nem ugyanaz? :)
én mondjuk ciklamát alapút használok azt tudom hogy biztonsággal eheti cukorbeteg.
egyébként igaz. A kristálycukorban lévő vegyszer amivel kifehérítik kb ugyanolyan káros (valószínűleg az a rákkeltő anyag). de ma már mi nem rákkeltő ha belegondolunk..
a liszttel sem árt mahinálni a szénhidrát miatt. az is igaz.
Bocs elírtam. A megengedett határértéken belül.
Csak az aszpartam tartalmú édesítők veszélyesek, az is csak akkor ha túl sokat eszik belőle az ember. De mindegyik be van vizsgálva és a megengedett határérték felett nyugodtan fogyaszthatóak. A fehér cukor is rákkeltő hosszú távon! Amúgy vannak természetes növényi alapú édesítők is amiket nyugodt szívvel lehet fogyasztani, (nádcukor, nyírfa cukor, xilit). A beigli nemcsak attól diétás hogy nem használunk cukrot, hanem attól is ha nem fehér lisztet használunk, hanem valamilyen csökkentett szénhidrát tartalmú lisztet, hiszen a szénhidrát az ami hízlal. Ebből is van már többféle: Diavell, f!tt lesz, update, kilófaló, stb..
akkor megy holnap privibe :)
tavaly anyuméknak csináltam először és nagyon finom lett. megvan a kalória illetve a szénhidrát is mellé hogy mi mennyi. :)
kellene, nagyon szépen köszi előre is:D
no mindegy. ha kell a reci holnap el tudom küldeni aztán eldöntöd kell, nem kell :)
ez igaz.. amit én használok lehet nem a legegészségesebb viszont finom vele a süti.. :) de mindenki azt használ amit akar.. aki meg minden édesítőszerre azt mondja hogy méreg aszerint a cukorbetegek fel is fordulhatnak..? hát biztos kicsit elhamarkodott volt a hozzászólás :)
nem mindegyik édesitőszer tartalmaz mérgező adalékanyagot ha jól tudom, de javitsatok ki ha tévedek:)
öööö.. arra nem gondoltál hogy nem a fogyókúra miatt kell azzal...?
édesítőszerrel? na az meg rákkeltő...melyik a jobb? pár kiló felesleg vagy megbetegedni...
én édesítőset csinálok. ha az diétásnak számít :)
Kérhetnék recepteket?:) ha egyáltalán létezik bejgliből kevésbé ,,ártalmas,, változat:D
További ajánlott fórumok: