Fogyni nehéz, ha az ember lánya, már elmúlt 40... (beszélgetős fórum)
Köszönöm, de mindig visszatart a liszt-volta. Még ha durum is.
Állítólag az, nem tudom ellenőrizni.
Én este puliszkát ettem, túróval és vaníliás cukorral.
A kukoricadarát is szinte csak pillanatokig kell főzni a tejben.
a tanulás
dehogy akarok én mindenhol ott lenni, pont ma szépen leépítettem néhány fórumot ahol nem nagyon tanultam semmit
Mondom, én a zabomra úgy vigyázok, mint a komondorom a játékára. :D
Most jó, mert van tartalék bőven. :D
Jobb, mint a csoki! :D
Bárhová ha mégy (érdemes egy-két fedeles poharat begyűjteni, hogy kidobható legyen), higiénikusan ehető minden szempontból.
A mák azért egészséges, mert sok kalciumot tartalmaz, és az olaja kiváló érvédő hatású, sokan külön kanalanként szednek mákolajat.
Ha a zabot kevés vízben épp csak felfőzöd, zsírszegény joghurttal és reszelt vagy darabolt gyümölccsel kevered, és egy marék durvára vágott dióbelet keversz hozzá, sűrű és egészséges energiabombát kapsz. Ilyet szoktam vizsgára vinni, nagy és fedeles joghurtos pohárban, amit utána ki tudok dobni, csak a kanalat viszem haza, ha éppen nincs műanyag kanál. Este elkészítem, másnap viszem, a hűtőben csak összeérik. :D
Tudom... :DDD
Másold ki, és mentsed. :D
Zabkorpa és zabpehely: keresd meg a ZaBirodalom blogot a neten.
A zabkorpával ételt is lehet habarni, akár krémeket is sűríteni. Lehet a zabpehely alapú müzlibe is tenni 1-2 kanállal.
A zabpehely az alap nálam, inkább kenyér ne legyen. tejben vagy vízben kicsit felfőzöm, megduzzad.
Joghurttal vagy kefirrel, reszelt almával ezsem általában, de jó egy nyers sárgarépa is az almához reszelve.
Lehet akár mákkal is szórni (a mák egészséges!), fahéjjal...aszalt gyümölcsökkel mazsolával, kókuszreszelékkel...elvileg bármivel.
Én a zöldséglevesembe néha teszek egy maréknyit. (Sűrű, szinte egytálétel-leveskét szoktam magamnak főzni.)
Ha ledarálod, az a zabliszt. Nem kell külön venni.
A legolcsóbb a lidliben meg a zaldiban... 200 Fi fél kiló kb.
A kölest rizskánt használom. Finom desszert, ha kétszeres mennyiségű vizet elfőzök vele (súlyra mérve!), de mielőtt odakapna, tejjel felöntöm és abban főzöm készre.
Fagyasztott gyümölccsel elkeverve percek alatt finom desszert. (A kölest elhűti a gyümölcs, az meg átmelegszik annyira, hogy pont jó...)
De lehet a tejbeköles mint a rizs, megszórva is valamivel.
Ha simán köretnek készül, ne felejtsd el a legalább háromszoros vizet.
Ha zöldséges vegyes ételnek főzöd, akkor is agy kell kalkulálni, vagy külön megfőzöd. Hamar fő.
Hát akkor kicsit terhes...??? :D
Na jó, a szürkével amit tenni kell, az a pirítottnak se árthat.
Én egy szitába teszem, ami felfekszik egy tálra. Kevés sót szórok rá. Így forrázom le zubogó vízzel. Fedőt szoktam rá tenni, hogy ne hűljön olyan gyorsan.
Úgy fél óra múlva a szitát kiemelem, a víz pirosas, és nyálkás, ha annyira kihűlt, hogy belenyúljak...
A magok is nyálkásak még, ezért a szitában (vagy szűrőben) alaposan le kell mosni folyó meleg víz alatt, kézzel kevergetve, hogy érezzem, mikor jött le a nyálka.
Ezután (már meg is duzzadt) felteszem főni, nem kell már sok idő neki.
Ha kész, lezárom alatta, fedőt teszek rá. Ha maradt kevés víz alatta, általában felszívja, mire sorra kerül.
Bármihez jó köret, de használható rizottó jellegű ételhez is.
Én gombapaprikáshoz szeretem a legjobban, egészen nokedlis a "fílingje". :D (Talán, egészen picit, gombára emlékeztető íze van, de alig érezni.)
A régiek ették kásának is, úgy még nem próbáltam.