Fogyjunk együtt október 1-től! (beszélgetés)
Sziasztok !
Én is szeretnék csatlakozni.
Szombaton lesz 3 hete, hogy elkezdtem a regenor kúrámat.Eddig 5 kg fogytam, ez vasárnapi mérés volt.Rendszeresen mozgok, szaunázok, kondizok.Nagyon szigorúan betartom a diétámat.
Az szuper :)
Miújság felétek?
Igen, pont ezt írtam én is, a hízáson kívül a többi ugyanaz: spéci torna, csinálni,csinâlni és soha nem fog összenőni (mert nem is volt)
Nekem a legkisebb gyerekem 5 éves, ha jól emlékszem, már olyan 2 év után sem volt kitapintható a rés szinte, ez a "belenyùlás", de mostanában teszteltem, a fiam hasát is, ő 15 éves, tökéletes hasfala van, röpizik.
És egyforma a hasunk, vagyis pont annyira érezni a rést az övén, mint az enyémen, de mondom, tulajdonképpen már nem is rès, mert nem tudok belenyúlni. És én nem hasazok, hanem ezeket a stabilizáló, traszversz hasizomra való gyaksikat csinâlom. Úgyhogy a lányodnak nagyon jó eséllyel összébb fog menni, ha nem hagyja abba a tornát, nem tudom, mekkora a gyereke, idő kell ehhez. Mondjuk nekem elég kicsi babáim voltak, és kevés magzatvíz, nem volt az a nagy hasam, de érted, nekem van 3 és még így sincs többé ott semmi, szóval én nem hiszem, hogy egy gyerek úgy tönkre tudná tenni egy nő hasfalát, ha a nő foglalkozik a dologgal következetesen.
Főleg, hogy ennek nemcsak esztétikai vonatkozása van. Nekem mondhatja bárki, hogy jaj,leszarja, mert nem érdekli a külső meg nem akar fitness modell külsőt, meg hogy fontosabb a baba körüli teendő meg minden. De erre azt mondom, hogy de a háta, basszus, az se érdekli? A dereka? Mert ez már nem a külső. Igenis, egy jó (traszversz)hasizom az alapja annak, hogy a hâta, dereka is rendben legyen. Ha meg valakinek leszakad a háta a fájdalomtól, hogy a lópikulába tudná ellátni 100%a gyerekét, családját, nem? Vagy ha évekkel később egy tényleges sèrv lesz belőle mert kiszorul a bele? Bőven megtérül az a napi 5-10 perc, amit a hasára szán és nem kell mindenféle kifogást találni. Közvetetten a babájáért IS teszi valaki, mert azzal, hogy jobb kondiban van és egészséges, a napi feladatokat is jobban tudja ellátni.
Nagyon ki van élezve arra, hogy sokan azt hiszik, hogy a világ elvárja tőlük, hogy x módon nézzenek ki, de a kinézet csak egy kellemes mellékhatása annak, hogy valaki sportol vagy jól eszik, nem a világ várja el, hanem a teste kéri, igényli, hogy ezeket tegye meg érte.
Attól függ. Valamikor azt mondták, hogy ezek sem, de mivel mindkettő dolgoztatja a traszversz hasizmokat IS, a tapasztalatom az, hogy szabad, csak a könnyebb verziókkal kezdeném ha nagyon szét van nyílva és mellette elengedhetetlen, hogy a többi olyan hasizomgyakorlatot is csinâld, ami a traszversz hasizmokra való (vagyis amelyek segítik összezárni) és hogy minden olyat kerülj, ami az egyenes hasizmokat edzi (vagyis még szélesebbre feszítené a rést)
Méghozzá semmi hasprés, semmi fordított hasprés és abszolút semmi haránt hasprés! A harántot még kiemelem, hogy az összes közül ez az, ami a legjobban szétfeszíti, nem is értem, hogy miért csináltatják ezeket nőkkel, akik nemrég szültek.
Planknál is és fekvőzésnél is figyelj, hogy a hasadat tartsd behúzva közben.
És ugye muszáj fogyni. Enélkül nem fog összébb menni, ha belülről bugyog kifelé a zsír. Ha van egy szatyrod, amin van egy rés, ha nagyon megpakolod, a tartalma kilátszik és a rés is nagyobbnak látszik. Ha keveset pakolsz a szatyorba, akkor a rés is kisebbnek látszik. Az egyenes hasizmot is úgy képzeld el, hogy soha nem is volt az összenőve senkinek, mert ezt a 2 hosszanti csíkot csak egy vékony membrán tartja össze. Terhesség alatt a membrán elvékonyul de hidd el,hogy nem volt az sose összenőve, hanem kisebb volt mindenkinek a hasa ELŐTTE és ezért hiszi így. Méghozzá azért sincs összenőve mert máskülönben nem is hordhatnánk ki egy babát.
Hát ez az, jobb mint a semmi, ha mozogni akar valaki, de amit nem tudsz betartani, annak semmi értelme, mert kudarchoz vezet. A kaja ugyanez, évekig voltam magas fehérjetartalmú étrenden, de vannak napok, amikor undorító, és olyankor meg nagyon számít a kitartás, céltudatosság, akaraterő, ez segít át.
Valljuk be az igazat, aki örökösen súlyproblémákkal küzd, nem az akaraterejéről híres és nem fog betartani valamit, ami nem tetszik, nem ízlik, stb. Mert a ducik másik hátránya, hogy szeretnek enni és válogatósak is, tehát mellé fog enni.
Ezért ha megnézed, az ilyen fb csoportokban is sok a stagnáló, sokan esznek mellé, nagy dérrel dúrral beleugranak de hamar rájönnek, hogy nem adják meg magukat a kilók olyan könnyen. Meg azért is mert egyéni szükségletei vannak mindenkinek.
Végülis én megtaláltam a fitnessben a számításomat, de ehhez kell az, hogy alapjáraton is bolond legyen az ember egy bizonyos fokig és az is, hogy ez évekig elkísérje mert nem 3 hónap alatt lesz valakinek jó alakja.
Mondjuk oké, ha valaki legalább 3 hónapot kibírna, de nem. A többség még a saját maga által eltervezett dolgokat SEM tartja be, a saját maga által kitűzött célt SEM éri el. Itt nem arról van szó, hogy másoknak feleljen meg. Nem kell másoknak megfelelni. De ha önmaga kitűzi, hogy márpedig leadja az x kilót, azt sem tartja be, akkor más sajnos nem csinálhatja meg helyette.