Fogyizók! Milyen lisztet használtok sütéshez-főzéshez? (tudásbázis)
Persze, hogy más ízük van, de attól még finomak. Ki kell próbálnod, hogy mi az, ami neked tetszik!
Az én kedvencem:
kattints az alsó sorban középen lévő dióskenyérre!:)
Nem annyira nagy a különbség 344 a rozs, 368 a búzaliszt. Inkább a felszívódás gyorsasága, az emésztésre, az inzulinszintre gyakorolt hatása miatt előnyösebb. De nyilván ezekből se lehet akármennyit enni.
A sűrítésnél használt 1-2 kanálka lisztnél ez nem annyira jelentős (inkább elvi kérdés). Ha kenyérről van szó, ott már érdekes lehet (szerintem). Nagy rajongója vagyok a jókenyérnek (jokenyer.hu), nagyon jó minőségű, nem színezik, nincsenek mindenféle adalékok, színezékek. Arról nem is beszélve, hogy a honlapjukon leírják a pontos összetételt, valamint a tápanyagtáblázatot is mellékelik. Persze, süthetsz otthon is. De az csak akkor igazán jó, ha nem előre összekevert, mindenféle adalékot tartalmazó alapanyagot használsz, hanem te válogatod össze.
Szia,én zabkorpával,zabliszttel sűrítek.
Kenyeret,pékárut semmit nem eszem,csak Korpovitot és Wasa kenyeret néha.
Nekem nem hiányzik már egyáltalán a kenyérféle.
Pufi cuccokat nem eszem.
Szia!
A lisztet keverheted úgy is, hogy két rész liszt, egy rész búzakorpa. Lassabban emeli a vércukrot, sok benne a rost, és olcsóbb, mint a tönkölybúzák és társaik. Megszokás kérdése, hogy ki milyen lisztet és kenyeret eszik, de ha diétázol, akkor az a legegyszerűbb, ha számolod is mellé a kalóriákat.
További ajánlott fórumok:
- Mit használtok aknés, pattanásos bőrre?
- Milyen sampont (vagy egyéb megoldást) használtok gyorsan zsírosodó hajra?
- Milyen pelenkát használtok és miért azt?
- Ti milyen öblítőt használtok? Én már mindent kipróbáltam, de a törölközők sokszor olyan durvák!
- Milyen pelust használtok? Mik az érvek mellette?
- Milyen tablettát használtok gépi mosogatáshoz?