Fogprobléma állhat a zsíros haj hátterében? (tudásbázis)
wu2 tényleg jó, valaki írta már itt, de abból is a száraz hajra valót keresd - nem mindenhol kapni. A lényeg, hogy minél kímélőbb sampon kell, mert ami zsíros hajra van, az annyira leszedi róla a zsírt, hogy még inkább ösztönzi a faggyútermelést. Én mostanság már krémtusfüdrővel is szoktam mosni, de nekem már megoldódott a problémám a zsírossággal...
Meg kell próbálni minél ritkábban hajat mosni, húzni és tolni mindig egy kicsivel tovább a két mosás közti időt. Azt gondolom, hogy ha már "el van rontva" az ember haja ilyen szempontból, akkor nehéz átszoktatni, lassan vagy pedig drasztikus módon lehet megtanítani a bőrnek, hogy nincs szükség annyi zsírra. Nekem szerencsém volt, volt egy időszak, mikor keveset jártam emberek közé és akkor állítottam át magam. Fokozatosan 2-3-4 hetet hagytam 2 hajmosás között. Az első időkben szörnyű volt, aztán normalizálódott és végül tök jó lett. Most azért olyan 2-3 hetente mosom.
Meg lehet próbálni sampont helyett a szódabikarbónás vízzel való mosást is.
Köszi a hozzászólást! :)
Lassan nem tudom, mivel moshatom a hajam, mert mindentől tiszta zsír.
Elvileg lehet összefüggés, bár nem zsírosodást, hanem inkább hajhullást szokott okozni az ilyen.
Egy alattomban lévő gyulladás a szájban sok kalamajkát tud okozni úgy, hogy közben szinte semmi fájdalommal jár. Pl. az allergiásokat sem véletlenül küldik góckutatáskor fogröntgenre.
Én azért azt gondolom, hogy a zsírosodás mögött nem ez áll. Helytelen táplálkozás, túl agresszív kozmetikumok, stressz, szennyezett levegő.
Ha hajhullásról lenne szó, akkor a gyulladásra voksolnék.
Nekem kamaszkoromban zsírosodott jobban a hajam. Azóta volt mindenféle egészségi problémám, de nem volt gond a hajammal. Megmostam, ha zsíros volt, és nem agyaltam ezen különösebben.
Ha meg a fogam begyulladt, akkor elmentem fogorvoshoz, nem tárolgattam a számban a gyulladásos gócot, mert az más gondot is okozhat.
De egy gyulladás miatt az ember visítva szalad a fogorvoshoz, nem?
Egyszerűen nem látok összefüggést. A gyulladás lefoglalja az immunrendszert, de annak nincs köze a hajhoz. Hacsak nem az, hogy aki vacakul érzi magát, nem foglalkozik a hajával annyit.
Nem tudom elképzelni. A haj, a fejbőr inkább bőrgyógyászati ügy, a fogak meg megint más.
A rossz fog, azaz a fogszuvasodásra való hajlam lehet öröklött is. A zsírosodó hajat azért könnyebb rendbeszedni.