Fogköves öreg cica (beszélgetés)
Édes kicsi, boldog volt Veletek.
Láthatóan volt még 7 boldog éve azután a tanács után, hogy "úgyis öreg már, altasd el!"
Hógolyó ma reggel örök álomra szenderült. 😢
Elvesztése nagy űrt hagyott bennem is, édesanyámban is. Köszönöm Istennek, hogy 18 szép évet velünk lehetett.
Isten veled, kiscicám! ❤ Emléked örökké őrizni fogjuk.
"Altasd el!" Jézusom! Hogy lehet valaki _ennyire_ érzéketlen bunkó!? Remélem nincs háziállatod. Lerí rólad, hogy semmit nem tudsz a kötődésről és az állatok szeretetéről. Egy 11 éves macska még egyáltalán nem számít olyan öregnek. Nekünk az egyik macskánk 7, a másik 11 éves. Mindkettő ivartalanított, 18-20évig is simán elélhet mindkettő!
Én augusztusban viszem a 7 évest fogkőtelenítésre, mert nagyon fogköves szinte az összes foga. Az egész beavatkozás nem veszélyesebb a macskára nézve, mint amikor nálunk embereknél csinálják... csak annyi a különbség, hogy a cicánál éber altatásban csinálja a doki, ami egyáltalán nem veszélyes, mivel nem mély altatás amit műtétek esetében csinálnak.
Köszönöm, hogy írtatok nekem, és adtatok tanácsot!
Sokat segített!
A településen, ahol lakom, több orvos is van, azt hiszem, hogy szám szerint három.
De még nem vittem el orvoshoz, illetve egyszer régen, mert nem ez az első fogköve. Több fogát már ki is húzták ez miatt.
Most erőt gyűjtök, meggyőzöm magam, hogy érdemes megcsináltatni, és hogy nem lesz semmi baja.
Csak.... nem akarom elveszíteni, mint a másik cicámat.
Bocs, közben megérkezett a válasz.
Más orvos nincs?
Nem kell amúgy altatni, elég kábítani.
De biztos, hogy a fogkő okozza az összes problémát? Voltál vele orvosnál?
Sziasztok!
A cicám 11 éves, és hatalmas fogköve van a hátsó fogán, de nem merem elvinni hogy megműtsék és leszedjék neki a fogkövét vagy esetleg kihúzzák a fogát, mert félek, hogy az idős kora miatt belehal az altatásba. Szegény nem rág, csak egyben lenyeli az ételt, és ritkán ugyan, de ki is hányja, vagy egyáltalán nem eszik. Csöpög szegénynek a nyála. Valakinek van tapasztalata ilyen téren? Mit csináljak, nagyon hezitálok.