Fogínyvérzésre mit lehet szedni? (tudásbázis)
Sziasztok?
Nem tudja valamelyikőtők, hogy a Vitinne-ből egy nap hányat kell szedni és mikor?
Köszönöm előre is!:)
Gondoltam megosztom mindenkivel, hátha tudok segíteni vele.
Végigolvastam minden fórumot, és mindent megcsináltam amit találtam:
- fogkőleszedetés
- napi 3000mg C vitamin
- napi 50mg q10
- paradontax fogkrém
- paradontax szájvíz
- cserszömörcés szájvíz
- legpuhább fogkefe
Természetesen semmi nem használt. Ekkor már kezdtem feladni, de este eszembe jutott, hogy kipróbálom a bioptron lámpámat (szerencsére közepes van színterápiával). Beleraktam a zöld színű lencsét, és nyitott szájjal világítottam 10 percig. Reggel felkeltem, és azóta akármit csinálok vele, nem vérzik. Ha teheted próbáld ki! :)
Remélem tudtam segíteni!
Szia szaszyka08!
Szerintem a Q10 mindenképpen jó,de csak abban,hogy ne romoljon tovább a jelenlegi állapotod.Ez viszont nagyon fontos.Közel 3 éve szedem a Q10-et fogínyvérzésre,már csak napi 10 mg-ot.Abbahagyni nem tudom,mert 3-4 nap múlva ismét vérzik.Ez már beépült az életembe.Szerintem is nagyon jó a szájvíz használata megfelelő fogmosással,de sajnos nem elég,ha problémája van valakinek.Szükséges a belső támogatás a szervezetnek.Persze ahány ember,annyi szervezet.Ami az egyiknek jó,nem biztos,hogy a másik is úgy reagál rá,ezt soha nem szabad elfelejteni!Hát az egyik fogamnál kialakult fogínysorvadás(kb. 3 éve )nem lett jobb,viszont rosszabb sem és ez nagyon fontos.Ebben szerintem igaza van a fogorvosodnak.Ha gondolod,privátban értekezhetünk még.Fel a fejjel,mert a tudomány napról-napra fejlődik!
Minden jót!Üdv.
finciko
Sziasztok!
Nekem 5 évig fogszabályzóm volt és mikor leszedték akkor látszódott h mi is lett az ínnyemmel, és már 1 éve fogínygyuladásom és az ínyem is lejjebb ment. Anyukámnak is szülsé után volt ilyen ő a cserszömörcés öblögetésre esküszik. Hát parodotax fogínyvérzés elleni majdem 1000Ft-os fogkrém mellett használom ezt a szájvízet, de semmi...ugyanolyan és nem akar vissza épülni az innyem, és nagyon tanácstalan vagyok, mert az orvos meg azt mondja h nem is fog mert a rostok elhaltak de hát 19 éves vagyok...tényleg jó ez a Q10es megoldás? Mert már nem tudom mi lenne jó...:(:(
Sziasztok, nekem igazából a bionetes foggél használt. Most találtam meg a honlapját leírom Nektek, ja nem lehet honlapot írni :(
De ha beírjátok a keresőbe hogy
bionetshop, foginygyulladás
akkor ki fog jönni a honlap.
Szóval már nagyon visszahúzodott az ínyem, és ebben van Q 10 is, ami nagyon jó mert sejtépítő.
Nemcsak fogat mostam vele, hanem 5 percre pakolásként is használtam. Kb. 1 hónap után már nagyon szépen meggyógyult az ínyem. Ajánlom Nektek is.
Nagyon tudom ajánlani a 30mg-os Q10 kapszulát,mert a 10 és 20mg-os nekem nem segített.
Én is átéltem ezt a borzalmat,beszéd közben is időnként éreztem a szörnyű érzést,hogy vérezni kezdett a fogínyem.Fogorvos rendben találta a fogaimat,fogkövem sem volt.Kisérleteztünk különféle fogkrémekkel,szájvízekkel,de egyik sem segített.Én az interneten olvastam szintén egy fórumban a Q10 jótékony hatását.Kb. 1 hónap után észleltem a kedvező hatást.Előtte 1 évig szenvedtem.
Nagyon tudom ajánlani,remélem használ.Szívesen válaszolok privát üzenetben,ha esetleg valami érdekel.
Minden jót!
Elöször is a fogorvost keresd fel, lehet, hogy parandontozisod van.Ajanlatos egy szajhygenia(fogorvosi kezeles)
Ha csak a foginyed gyenge vagy erzekeny,nagyon bevalt szer a Chlorhexamed. Öblits minden etkezes utan.Nagyon praktikus a gél kivitelezes, a gyulladt hely bedörzsölesere ( egy fültisztito palcikaval). Gyogyszertarban recept nelkül kaphato.
RUTASCORBIN-t szedj rá!
gyenge érfeleket erősíti!
nekem gyerekkoromban a gyakori orrvérzés miatt kellett szednem, de fogínyvérzésre is hatásos.
Én is azt tudom javasolni, hogy fogorvost kell vele felkeresni. Ha nagyon gyulladt az ínye akkor úgy ahogy az előttem szóló írta, a fogíny dörzsölést.., de nem durva fogkefével, előtte be kell vízbe áztatni, és akkor felpuhul a sörte.
Nagyon jó erre a Paradontax fogkrém a Lacalut aktívval kombinálva. Fele fele arányban. Viszont a gyulladásra van egy gél a neve: Curasept paradontal gel...ezzel belehet dörzsölni a fogínyt. Kb.20 percet ha lehet maradjon rajta. Aztán a fogselyem használata is hasznos.
A fogíny vérzést okozhatja kő is. Ezért a fogorvos felkeresését javaslom.
További ajánlott fórumok:
- Ismeritek a Bromocriptin [parlodel 2, 5 mg] gyogyszert?Menyi ideig lehet szedni?
- Lehet szoptatás alatt együtt szedni az Elevitet és a Dr. Lenkei féle kálcium-magnézium-c-vitamin italport?
- Rágógumit mivel lehet kiszedni a ruhából?
- Szeretném tudni, hogy az Elevit mellé lehet-e magnéziumot szedni?
- Allergia gyógyszer szedése mellé érdemes/lehet homeopátiás szert is szedni?
- Mit lehet szedni borzasztóan sok gyomorsavra Rennie-n kívül? És hányás ellen B6-on kívül?