Fogászati dolgok. Mit tehetek ebben a helyzetben? (beszélgetés)
szia.
voltál a szentkirályiba végül?? mit tapasztaltál?
Hát... a Minisztérium annyit mondott,hogy azt tényleg nem "tehette" volna meg,hogy így beszél velem,valamint azt sem,hogy nem ad beutalót,és tudnia kellene,hogy a beutaló csak 1hónapig érvényes."De pénzt bármiért kérhet.Ezt nem ők szabályják meg hanem az orvos"...
Szerinted?
Már nem tudom hova menjek és kitől érdeklődjem meg a dolgokat....Komolyan néha már azt érzem,hogy teljesen hülyének vagyunk nézve "mi betegek"... :(
Tudom,hogy nem a számat varrják :D De telefonos a melóhely ügyfelekkel tartani kell a kapcsolatot. Barátomnak kioperálták mind a 4bölcsesség fogát varták neki és 1hétig alig tudott enni,inni,megbeszélni meg hörcsög képe volt. Nekem a bölcsesség fogam furán jön ki,szerintem már megis állt a "nővése" és nem fog rendesen kijönni.Szóval ferde és tolja előre a többi fogat,és van egy lukas fogam ami anno be lett tömve de a dokinő nagyon szét fúrta még nagyobb lukat csinált neki betömte és amikor kajáltam abból ki esett a tömés és ráharaptam jobban letőrt a fogam.Ezt a fogamat elvileg csak sebészi úton tudják eltávolítani,mert a belső fele hiányzik.
Válaszolok arra is,hogy miért nem telefonálok be és kérek tőle egy beutalót: Mióta Törökbálinton élek 2004-óta kb 3szor mentem hozzá. Először az volt,hogy nem hozzá tartozom mire következőleg mentem azt mondta ő ilyet soha nem mondott,aztán betömte ingyen a fogam meg gyökérkezelt,mire vissza kellett vele mennem (gyógyszertömés miatt) már fizetni kellett érte.Aztán most legutóbb mikor voltam nála megint csak azt mondta,hogy fizetnem kell 10ezret a húzásért,15ezer a gyökérkezelés + tömés,ha fel akarom építeni kb 50ezer.Beutalót utoljára ugyan kaptam tőle Budaőrsre az sztk-ba telefonáltam másnap annyian voltak (álitólag),hogy 2hónappal későbbi időpontot kaptam,majd oda mentem közölték,hogy nem fogadnak mert lejárt a beutaló.Aztán vissza mentem a dokinőmhöz még egy beutaló miatt aki közölte velem,hogy miért vagyok lusta elmenni már rég megműtöttek volna....És miért kérek másik beutalót amikor már adott 1-et 2hónapja...Mondtam neki,hogy így adtak időpontot,erre még jobban kiakadt és se szó se beszéd (nem tudom miért lehetett ideges) semmi csúnyát nem mondtam neki és nem hazudtam neki....erre ki tessékelt...Azóta nem voltam nála.....
Röviden ennyi.
Nincs egy hónapja, hogy betömték. Most meg huzassam ki??? :-)
Pedig a fogdoki is azon volt, hogy megadja, kihez kell elmennem, csak közbe már kiszedte a tömést én meg nem flangálok x ideig egy lyukas foggal a számban, és ragaszkodtam hozzá, hogy fejezzük be az aktust, majd legközelebb csalom meg a szájsebésszel. :-)
Így 2-3 évig még maradhat. Addig is gyűjtöm az erőt, meg hátha közben kifejlesztik a lézerrel elpárologtatást, vagy ilyesmi és akkor nem kell pajszerrel az állkapocsámnak esni. :-)
Szia!
Ne félj, tényleg fájdalom mentes! Én is nagyon féltem! Utána pár napig kellemetlen, de a donalgin
nekem nagyon bevált fájdalomcsillapítónak. A Szentkirályin, ahol műtöttek, ők kérték hogy szóljak ha valamit érzek, olyankor adnak még érzéstelenítőt.
Szóval szerintem ne sokáig halogasd.
Jó tudni, mert nagyon úgy fest, hogy én is ott fogom végezni. Igaz, nincs gyulladás, de a bölcsességfogam nagyon hátul van, és ki sem nőtt rendesen, viszont lyukas és nehéz rendesen betömni és rendben tartani is.
Szóval egy kicsit félek attól, hogy nagyon megszadiznak és még fájni is fog, emiatt halogattam, de legközelebb, ha ki kell cserélni a tömést, azt hiszem, bátor leszek s kiszedetem a fogat magát. Ez a húzás az, amire még a fogorvos sem mond nemet. A többit mindig körömszakadtáig menti.
Sziasztok!
Nekem a gyulladt fogamat beletörte a vidéki fogorvosom. Utána a Mária utcába küldtek. Ott 5 perc alatt fájdalom mentesen kivették! Sajnos úgy megsérült a fogam mikor beletörték ,hogy a másikat is ki kellett műteni. Ezt a Szentkirályiban húzták ki a szájsebészeten, mivel ott kaptam előbb időpontot. Szintén fájdalom mentes volt a foghúzás! Sajnos azóta egy 3.-ik fogamat ugyanott a Szentkirályiban műtéti úton kellett eltávolítani. Nagyon rendesek, kedvesek voltak!!! Semmi nem fájt pedig 1 óra 40 percig tartott a műtét. Minden rezdülésemre oda figyeltek! Műtét után sem volt erős fájdalmam pedig elég nagy seb volt, és sok varat. Ezért a Szentkirályi szájsebészetet mindenkinek nagyon ajánlom!
Ez rengeteg pénz!!!!Lehet ,hogy semmi nincsen ingyen de ez rablás!!!
És bizony fizetjük azt a nyomorult TB-t!!!Nekem most 3fogamat gyökérkezeltek ingyen...de ezt már írtam.
Megjöttem a fogorvosomtól...hát mit is mondjak!?
2en voltak előttem egy bácsi sírva jött ki foghúzásból valamint egy nő felsíkitott.Nekem ez "elég"is volt.Be hívott megbeszéltük a dolgokat hát 3000.-ft egy gyökér kezelés cstornánként,és ő ezt nem tudja ki szedni 1ből hanem legalább 3-4alkalom,3000.-a gyógyszertömés +ideiglenes tömés és akkor még ott a korona is.Mindennel együtt 55000.-ft.Beszélgettem kint egy nagyon kedves lánnyal miközben zsibbadtam meg mutatta ugyan az a hátsó foga ki volt lukadva erre a körzeti orvost azt mondta hát kedves ezt húzni kell.Nem engedte!El ment ma reggel a Szentkirályiba és vissza jött meg mutatni,hogy ingyen gyökérkezelték és be is tömték neki szépen.
Ki sem kellett volna húzni csak ő lusta volt gondolom gyökér kezelést végezni!Tényleg nem akarok senkit sem megbántani meg el hiszem,hogy vannak olyan dolgok amikért fizetni kell,illetve vannak nagyon jó orvosok-fogorvosok.De ettől a nő-től szó szerint mindenki menekül.4emberrel beszéltem mint át mentek inkább egy maszekhoz.Szóval holnap reggel az első utam lesz be menni a Szentkirályiba és megcsináltatom azt a gyökér kezelést!Nagyon szépen köszönöm mindenkinek aki írt valamint tanácsokat adtak!További szép napot!:)
Az öbölgetéssel semmit nem érsz, ha gyökérkezelni kell! Nekem egyszer már kezdett rámenni a csonthártyára, mire eljutottam a fogorvosomhoz, mert éppen nyaraltam, amikor kezdett fájni, és az ottani doki nem volt hajlandó gyökérkezelni!
Megkérdezte, honnan veszem, hogy ezt gyökérkezelni kell. Mondtam, hogy a 40 év tapasztalata mondatja velem. A lapomra ráírta, hogy általános ellenőrzésre mentem, és felírt fájdalomcsillapítót. Közölte, hogy ha másnap még mindig fáj, akkor menjek a maszek rendelőjébe! Kérdeztem, hogy az akkor mennyibe fog kerülni! Erre ő: az attól függ, mit kell csinálni. Mondtamn, hogy ugyanezt, amit ma kéne, csak lehet, hogy addigra 3-szor ekkora lesz a fejem! Erre úgy gondoltam, hogy ha beledöglök, akkor sem megyek hozzá! (Egyébként ahol ez történt, állítólag az volt a legjobb fogorvos... Akkor milyen lehet a többi?)
További ajánlott fórumok:
- Miért a magas és vékony férfiak vannak a leghátrányosabb helyzetben párkeresés terén?
- Mi lesz azokkal a fiatalokkal, akik a jelenlegi gazdasági helyzetben nem tudnak saját lakáshoz jutni?
- Azthiszem a gyerekem skizofrén! Van valaki hasonló helyzetben?
- A Teszvesz hirdeti, hogy 48 órán keresztül listázási díj nélkül tehetek fel dolgokat. Az csak a Teszveszre vonatkozik, vagy Vaterára is?
- 6éves lányom, ha izgul, új helyzetben, a köldökénél piszkálja a hasát. Tudom:napfonatcsakra, berögzült, hozott dolgok. Ezoterikus magyaráza?
- Blogomba betehetek máshol talált érdekes dolgokat? Pl sakkos blogomba betehetek másik blogon lévő írásokat stb, ha megjelölöm a forrást?