Blogomba betehetek máshol talált érdekes dolgokat? Pl sakkos blogomba betehetek másik blogon lévő írásokat stb, ha megjelölöm a forrást? (tudásbázis kérdés)
Nálunk:
"8. / A Weblap szolgáltatása szerzői jogi védelem alatt áll. A szerzői jogok összessége és az adatbázis előállítójának védelmét szolgáló jogok Weblap működtetőjét illetik meg, és a szolgáltatás rendeltetésszerű igénybe vételével járó olvasáson, képernyőn történő megjelenítésen és az ehhez szükséges ideiglenes többszörözésen, továbbá a személyes, nem-kereskedelmi célból történő merevlemezre történő lementésen és kinyomtatáson túl semmilyen egyéb formában nem használható fel vagy hasznosítható Weblap előzetes írásbeli engedélye nélkül."
Nem feltétlenül.
Vannak weboldalak, amelyek kizárják a másolás lehetőségét, hacsak nem adnak rá írásos engedélyt. Például a nálunk megjelent dolgokat is szerzői jogok védik, a másolásuk tilos, hacsak engedélyt nem adunk rá. A forrás feltüntetése még nem elég, ha az eredeti jogtulajdonos nem járult hozzá...
Tanulmányozd át a forrás oldal jogi nyilatkozatát, szabályait, az a mérvadó, mert ebben a témában az általánosítás meg a közhiedelem egyáltalán nem állja meg a helyét!
Szia!
Mindegy hogy hol vagy miként találod, a lényeg, hogy jelöld meg a forrást! :)
Ez a legkorrektebb, és semmibe nem is kerül.
Ne aggódj, semmilyen "jogi izé" nem történhet...! :)
ezt mondjuk nem blogon találtam, de megjelöltem. De ez lett volna a másik kérdésem :) hogyha másik blogba találok írást elvihetem e.
De akkor megelőztél köszi :)
például a linkelt mesét betettem a saját blogomba megjelöltem, hogy nem saját és hogy honnan van stb, ezt lehet?
ez az első blogom, semmi jogi izébe nem szeretnék keveredni, ezért kérdem :)
További ajánlott fórumok:
- Te is szerető vagy? Hogyan éled meg a dolgokat?
- Csevegő- Nem tudsz aludni? Unatkozol? Nincs kivel megbeszéld a dolgokat? Gyere, itt bármit lehet :)
- Segítsetek feldolgozni dolgokat! Adjatok tanácsot!
- Felsőoktatás. Ha van BA diplomám, de most megjelölök egy új BA-s szakot is, akkor azért már kell fizetnem?
- Ha Facebookon egy képen megjelölöm magamat, akkor mások látják, hogy magamat jelöltem meg vagy az titok marad, hogy ki jelölt meg engem?
- Ha Facebook-on valakinek a képén megjelölöm magam, de rögtön utána eltávolítom a megjelölést, az illetőnek ezt ki fogja jelezni a rendszer?