Fogamzásgátló tabletta abbahagyása után kinél, milyen mellékhatások léptek fel? (beszélgetés)
Sziasztok! Én Volinát szedtem másfél évig, két hónapja hagytam abba. Mindenki riogatott, hogy milyen szörnyűségek lesznek, még a kozmetikusom is, szerinte ráadásul nem is rögtön, hanem majd 3-4 hónap múlva ( saját példája ). Nos, bár bízom az erős kis szervezetemben, azért az első hónapban ittam a cickafarkot és szauna, sport heti többször a méregtelenítés miatt. Félidőben éreztem a peteérésem ( nagyon erősen ), és a 30. napon meg is jött.
Hátradőltem, lehet ez volt a baj: ebben a hónapban már nem ittam a teát, gondoltam, minden működik ( jah, és -egyelőre- az arcom sem vészes, hátamon 1-2 pati ). Ugyan ismét éreztem a peteérést, de egyértelműen gyengébben, és most, a 31. napon nyoma sincs a menzeszemnek.... de még a mellem is alig fájdogál ( mindig elég durván és már jó egy héttel a menzesz előtt feszül).
Kérdésem, hogy ha az első hónap ilyen simán ment, attól még lehet, hogy később jönnek a problémák? :( Vagy egyszerűen csak szokjak hozzá, hogy a stressz és a mindennapi dolgok megint ilyen hatással vannak a ciklusomra ismét? Elképzelhető, hogy nem is fog megjönni ebben a hónapban?
Bocsi a hosszú beszámolóért és köszönöm a hozzászólásokat előre is :)
Pénteken megyek nődokihoz, hogy nézzem meg újra. Júniusban azt mondta, hogy fél évig "normális", ha nem jön meg. Na de októberben letelt a fél év!!!
Ha tehetem, én is mindenkit lebeszélek róla.
Ha visszapörgethetném az időt, tuti nem szedném.
Sziasztok.Én április 2-án hagytam abba. Annak hatására még pár nap múlva megjött. Majd se májusban, se júniusban nem volt, júliusban megjött úgy, hogy tudtam melyik nap lesz (egyik csüt.-ön peteérés gyanús volt a dolog, rá 2 hétre pontosan meg is jött). Aztán se augusztusban, se szeptemberben, se októberben semmi.
Szeptember óta élesben is próbálkozunk, ellőttem már pár tesztet is, de mind negatív.
Sziasztok!
Én már 4-5 fogamzásgátló tabletta típust szedtem, többször történt hogy a vérzésem a tabletta szedése mellett nagy mennyiségben és hosszú ideig megvolt, ezért váltottam, sajnos többször is. A Graciál volt a legjobb (ezt kb 4 évig szedtem), az utolsó 3 hónapban megjelentek a köztes vérzések (hamarabb jött meg vagy nehezen múlt el). Ezért úgy döntöttem most már abba kell hagynom. Sokat vaciláltam mert azért van jó oldala is a tabletta szedésének: rendszeres lett a vérzés, nem tartott hosszú ideig, és nem féltem hogy terhes leszek, és jobb a sex gumi nélkül :)
Azért is hagytam abba mert már fontolgatjuk párommal a babavárást.
Most hogy nem szedem, az arcomon sok apró piros pattanás jelent meg, és egyre több, nem is múlik.
A vérzés időben megjött most már második alaklommal is 27. napra.
Csak az a bajom, hogy most már visszatért a tabletta előtti időszak, rendszertelen bő hosszadalmas menzesz.
De ha babát akarok a szervezetemet vissza kell állítani, ezért most megéri a szenvedés.
Nagyon szívesen és majd azért írd meg hogy neked bevált e, de szerintem csinálj egy 6 hetes kúrát, minden reggel éhgyomorra kell meginni egy bögrével ízesítés nélkül és persze ne a filtereset vedd! Remélem nagyon hogy neked se lesz szükséged dokira!
#elvira# én is így vagyok ahogy te hogy akit csak tudok lebeszélnék róla és én magam se szedném soha többet!
3 hónap kimaradás után kellene...
mi 2havonta hozattuk meg... mert azért kell a szervezetnek... és a nagy átlagban ha a 2. hónapban sem jön meg, akkor magától nem is fog (illetve csak nagyon ritkán)
Sziasztok!Hát én most nagyon meg vagyok ijedve,nemtudom mit csináljak!1évig szedtem a tabit és amikor abbahagytam utánna megjött,de most már harmadik honapja h nincs meg:(
Ilyenkor mi a teendö?Várjak vagy menjek dokihoz?
Elöre is köszi a segitséget!
10 évig szedtem fogamzásgátló tablettát, másfél éve hagytam abba..
2 hónapig nem jött meg és azóta is a menstruáció 1-2napján baromira görcsölök:-(
Ma végre megjött, bár elég lightos de szerencsére van:)
Nem tudom hogy a tea segített e vagy alapból megjött volna de az mindegy is!
Viva70, nekem is viszeres lett a lábam, bár az szerintem nálam is örökletes!
Soha nem szedtem huzamosabb ideig fogamzásgátlót és ha szedtem, nem tovább mint három hónapon át. Ez idô alatt a melleim mindig sokkal keményebbek, nagyobbak, feszesebbek voltak. Minden abbahagyás után leeresztettek mint a lufi. Igazából számomra ez pozitív mellékhatás volt, mégis késôbb már soha nem voltak olyanok a melleim mint korábban, tehát beszélhetünk negatív mellékhatásról.
Azt hiszem nôk kevesebbje közé tartozom, aki nem szedett egy "életen" át tablettát. Akik folyamatosan szedik, talán nem is gondolnák, hogyha nem tennék, a mellük egy jó pár évvel "megöregedne". Pedig csak egy természetes folyamatról van szó. A gyógyszer hatása azonban ezt késlelteti.
Én csak azért szerettem mert napra pontosan megjött tőle és persze mert nem kellett óvszert használni!
A Yadine-től fogytam de szinte nullára levitte a nemi étvágyamat, a belarától meg híztam valamennyit és az se volt az igazi!
Mit értesz az alatt hogy pont az ellenkezőjébe csapott át?
Mi megbeszéltük a párommal hogy nem szedek többet gyógyszert, elég volt hozzá amit olvastam és amit tapasztalok magamon!
Most kipróbáltam, tegnap óta iszom a cickafarkfű teát, kíváncsi vagyok milyen lesz!