Fogaikkal küszködők! Ugye nem vagyok egyedül? (beszélgetés)
Akkor már nekem sem lenne fogam :) ha az édességtől tönkremenne.
És ha valami hibát észlelek, azonnal fogorvos.
Meg egy nagyon jó szájöblögető, ez alap, minden fogmosás után.
Nekem egyszer így repedt szinte ketté az egyik felső fogam elől. Barackot ettem, kemény is volt, aztán fogmosás és ezt rendszeresen. Gyengébb is volt kicsit a fogam, az igaz.
És a cukorkák, még azok gyilkolják le. A kemény szopogatós cukorkák.
Igen, a refluxnak lehet hozzá köze, abban az esetben, ha a szádba is visszaköszön a sav. Ha nem jön föl teljesen, akkor nem.
A gyomorsav ugyanis sósav, úgy lekapja a zománcot, mint a huzat. A bulimiásoknak ezért kopnak el a szemfogaik: ezek érintkeznek a gyomorsavval a legtöbbet hánytatáskor.
Áááá, ez sem igaz.
Fogmosásnál fontos, hogy kávé, tea, kóla, bor után ne moss fogat kb. 1 órán át, de egyébként nincs gond. Az édesség sem rontja a fogakat, ha rendesen ápoljuk. Ha az édességtől tönkre mennének, akkor én már fogatlan lennék.
Szerintem nem neked kellene szégyellned magadat.
A reflux mit magyarázhat meg?
Szerintem nem neked kellene szégyellned magadat.
A reflux mit magyarázhat meg?
Most komolyan...nem lenne jobb mindtől megszabadulni és egy minőségi és esztétikus protkót csináltatni egy szakmailag és emberileg toppon lévő fogásszal és fogtechnikussal?
Fájdalmak, szenvedések, szorongás, félelem, hogy ki vagy idegileg...rossz olvasni.
Szedd ki a tömést!
Remélem megtetted már!
Ilyenkor ezt kell tenni. Még kell pucolgatni ezek szerint....
Ne idegenkedj az alsó fogpótlástól, mert több a haszna.
Én csak evéskor használom a rágófogak miatt, de akkor élvezem, hogy mindent jóízűen meg tudok rágni. Utána elmosom és pohár. :) Azért pihentetem, hogy a kapocs ne rombolja a meglévőket.
Ez abban segíthet, hogy ha később a középen lévőktől is el kell búcsúzni, könnyebb lesz megszokni a teljes alsó protézist és az íny formája is megmarad, ami nagyon fontos.
Eleinte sokat reszelgettem körömreszelővel, hogy kényelmes legyen.
Azt mondják, hogy az alsót mindig nehezebb megszokni, mint a felsőt.
További ajánlott fórumok:
- 90 naposban kezdő vagyok és egyedül vagyok. Jön velem valaki?
- Egyedűl vagyok itthon és félek. Normális ez? Más is van igy? Én félek egyedűl lenni.
- Sorsom, hogy egyedül vagyok, leszek
- Mit csináljak hétvégente, ha teljesen egyedül vagyok? Barátnők nem mindig érnek rá, barátom meg nincs.
- Szükségem van mások segítségére, meglátására, véleményére, mert egyedül vagyok a megválaszolatlan kérdésekkel
- Magányos vagyok, pedig nem vagyok egyedül.